Esad'a ağır darbe: 400 ölü

/ Kaynak: AA
Esad'a ağır darbe: 400 ölü

DÜNYA Haberleri  / AA

Esad rejiminin İdlib kırsalındaki Vadi ed-Dayf karargahına düzenlediği baskından kaçmaya çalışan yaklaşık 400 askerin öldüğü, iddia edildi.

AA ekibi, Nusra Cephesi'nin, İdlib kentinde rejimin en büyük karargahlarından Vadi ed-Dayf baskını sonrasında ele geçirdiği bazı askerlerin sorgulandığı anları görüntüledi.Esir askerlerden Ahmed Ali Birri, "Suriye Devrimciler Cephesi Komutanı Cemal Maruf, Vadi ed-Dayf karargahını kuşattıkları esnada rejim komutanlarına, ağır silahları teslim ettikten sonra çekilebileceğimizi söylemesine rağmen komutanlar bu teklifi reddetti" dedi.
nbsp;
nbsp;Muhammed Muhammed adlı asker ise Vadi ed-Dayf'tan kaçıp yakın mesafedeki Maar Hattat karargahına sığınmaya çalışan 800 rejim askerinin yarısının öldürüldüğünü öne sürdü.
nbsp;
Esirlerden Rami Muhammed Aziz de komutanlarının, rejim birliklerinden ayrılmaları durumunda muhaliflerce öldürülecekleri yönünde korkutulduklarını söyledi.
nbsp;
Nusra Cephesi'nin saha komutanlarından Ebu Munzir de Ahrar'uş-Şam ve Nusra Cephesi'nin elinde 200 esir rejim askerinin bulunduğunu kaydederek, esirlerin şer'i mahkemenin kararına göre muamele göreceğini ifade etti.
nbsp;
Suriye'deki muhaliflerin 15 Aralık'ta, İdlib'te rejime ait en büyük karargahlardan biri olarak kabul edilen Vadi ed-Dayf' ve Hamidiyye karargahlarıyla çevresindeki 20'den fazla kontrol noktasını ele geçirdiğini açıklanmıştı.
nbsp;
AA'da baskının ardından yaşananları görüntülemişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...