Danıştay'da jet seçim

Danıştay'da jet seçim

GÜNDEM Haberleri

Danıştay Genel Kurulu bugün 42 yeni üyesiyle jet hızıyla toplandı ve iki yeni daire başkanlığından birine seçim yaptı.

Danıştay'a yeni kurulan iki dairesinden biri olan 16. Daireye ilk turda başkan seçildi. Danıştay 2. Daire üyesi Fethi Aslan yeni kurulan bu dairenin başkanı oldu.Yasa gereği beş gün içinde toplanması gereken Danıştay Genel Kurulu bugün saat 14.30'da 188 üye ile toplandı. Genel Kurul'a, HSYK'nın yasa gereği seçtiği 33 üye ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın atadığı 9 üye de katıldı ve cüppe giydiler. Daha sonra kurulan iki daire için seçim yapıldı. Yeni kurulan 16. Daire için Fahrünisa Tunca ve Fethi Aslan aday oldular. Aslan ilk turda salt çoğunluk olan 98'in üzerinde 101 oy alarak başkan seçildi. 75 oy Tunca'ya çıkarken, 12 oy da boş atıldı. Danıştay Genel Kurulu öteki daire için seçimi sürdürüyor.
YÜKSEK YARGIYA YENİ DİZAYN nbsp;
Yargıtay ve Danıştay'daki paralel yapıyı tasfiye amacıyla çıkarılan yargı paketiyle Yargıtay'daki daire sayısı 38'den 46'ya, Danıştay ise 15'i dava, 2'si idari daire olmak üzere 17 daireye çıkarıldı. Yargı paketi kapsamında Yargıtay'a 144, Danıştay'a ise 42 üye atanmış oldu. Bu atamalardan sonra hem Yargıtay'da hem Danıştay'da iş bölümü yeniden yapılacak, daire başkanları üyelerin yerleri değişecek.

Hürriyet

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...