Yakalama kararı için başvuruda bulunuldu

/ Kaynak: AA
Yakalama kararı için başvuruda bulunuldu

GÜNDEM Haberleri  / AA

Savcı Hasan Yılmaz, Fetullah Gülen hakkında 'terör örgütü kurma ve yönetme suçlamasıyla' yakalama kararı çıkartılması için mahkemeye başvurdu.

Anadolu Ajansı, İstanbul merkezli ''paralel yapı'' soruşturması kapsamında, şüpheli Fethullah Gülen hakkında yakalama kararı çıkarılmasının talep edildiğini duyurdu.
Haberde, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 18 Aralık 2014'te, Sulh Ceza Mahkemesi'ne gönderdiği yazıda, ''Kamuoyunda hizmet hareketi olarak bilinen medya, ekonomi ve bürokrasi alanlarında kanun ve nizamlara aykırı yapılandığı değerlendirilen suç örgütünün lideri olan şüpheli Fethullah Gülen'in, 1998 yılında yurt dışına çıktıktan sonra bir daha ülkeye dönmediği'' ifadelerinin yer aldığı kaydedildi.
Talep yazısında, halen Amerika'da yaşadığı belirtilen Gülen'in, ''Soruşturma kapsamında suç işlediğine dair yeterli somut bulgulara ulaşıldığı ve uzun süreden beri yurtdışından olması nedeni ile kendisine ulaşılmasının mümkün olmadığı'' ifade edildi. Yazıda, bu nedenlerle şüpheli Gülen hakkında, CMK'nın 94. maddesi uyarınca yakalama emri düzenlenmesi talep edildi. nbsp;
Talep, Sulh Ceza Hakimliği'ncekarara bağlayacak.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...