O araba Suriye'ye nasıl gitti?

O araba Suriye'ye nasıl gitti?

DÜNYA Haberleri

Teksas'lı Mark Oberholtzer, 3 yıl önce sattığı kamyonetinin, Suriyeli muhalifler tarafından kullanılırken göründüğü video nedeniyle tehditler alıyor.

ABD'nin Teksas eyaletinde tesisatçılık yapan Mark Oberholtzer, internette yayınlanan bir video yüzünden bir anda, Suriyeli muhalif grupların destekçisi olarak görülmeye başlandı. Oberholtzer'in 3 yıl önce elinden çıkarttığı Ford marka kamyoneti, geçtiğimiz haftalarda Suriye'de çatışan muhalif gruplardan 'Ensar el Din'in yayınladığı propaganda videosunda ortaya çıktı. Videoda, üzerinde Oberholtzer'in şirketi 'Mark-1 Plumbing'in logosunun ve telefon numarasının bulunduğu kamyonetin kasasına bir uçaksavar yerleştirildiği görülüyor.

Halep yakınlarında çekildiği tahmin edilen videonun internete düşmesinin ardından Oberholtzer ofisine çok sayıda tepki telefonu geldiğini, hatta ölüm tehditleri almaya başladığını söyledi. Grupla ya da Suriye ile hiçbir bağlantısı bulunmadığını vurgulayan Oberholtzer, kamyonetini ABD'nin en büyük perakende otomobil satış firması olan AutoNation üzerinden sattığını belirtti. AutoNation yetkilileri de, aracın açık artırma usulüyle satıldığını ve birkaç kez el değiştirdikten sonra Suriye'ye ulaştığını tahmin ettiklerini kaydetti. Bu arada grubun yayınladığı yeni bir videoda aynı noktada Oberholtzer'inkine benzeyen bir araç görülmesi, ancak bu kez aracın üzerinde firma logosu bulunmaması, firma bilgilerinin bilgisayar ortamında eklenmiş olabileceği ihtimalini gündeme getirdi.

nbsp;O araba Suriye'ye nasıl gitti?

CIA'nın eğittiği muhalifler IŞİD'e katıldı
nbsp;
ABD'nin 2 yıldır eğitim verdiği Suriyeli muhalif gruplardan 'El Yermük Şüheda Tugayları'nın IŞİD ile ittifak yaptığı öne sürüldü. İsrail basınında çıkan haberlere göre grubun nbsp; nbsp; 2 bin üyesi, 2 yıldır Ürdün'de Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) ajanlarınca eğitilmişti. ABD'nin IŞİD'e karşı kullanmayı planladığı muhalif grubun komutanı Musab Ali Karfan'ın IŞİD'le 'operasyonel ittifak' kurma konusunda anlaşmaya vardığı belirtiliyor. Karfan'ın IŞİD lideri Ebubekir el Bağdadi ile direkt bağlantısı bulunduğu söyleniyor. 76 kilometre uzunluğundaki Suriye-İsrail sınırının 45 kilometrelik bölümünde etkin olan grubun silah ve teçhizatlarının da İsrail tarafından karşılandığı öne sürülüyor.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...