Okullar yangın yeri

Okullar yangın yeri

GÜNDEM Haberleri

MEB'in okullarda yaptığı denetimlerden çıkan sonuçlar okulların adeta yangın yeri olduğunu ortaya koydu

Milli Eğitim Bakanlığı Sivil Savunma Seferberlik ve Koruyucu Güvenlik Hizmetleri Denetim ve Performans Rehberi doğrultusunda 16 il milli eğitim müdürlüğü ile 165 okul ve kurumda denetim yaptı.
Yapılan denetimler okulların yangın gibi olağanüstü bir durumla karşılaşıldığında iyi bir sınav veremeyeceğini ortaya koydu.
Denetim sonuçlarına göre okul ve il milli eğitim müdürlüklerindeki yangın dolaplarının bakımsız, içerisinde gereksiz malzemelerin bulunduğu, hortumlarının eksik, eskimiş ve patlak olduğu, içerisinin boyasız, makara sisteminin bozuk olduğu, dolap üzerinde yangın dolabı olduğuna dair 'yangın" yazısının yazmadığı tespit edildi.


Binalarda yangın ya da diğer acil durumlarda kullanıcıların hızla kaçışını sağlayacak yön levha işaretlerinin konulmadığını ve bina tahliye planlarının yapılmadığı belirleyen Bakanlık, yangın söndürme cihazlarının dolu ve bakımlarının Sanayi Bakanlığı'ndan onaylı "Dolum ve Servis Yeterlilik Belgesi"ne sahip olmayan firmalara yaptırıldığı bulgusuna ulaştı.Denetimlerde modern yangın söndürme sistemi(Yangın dolabı, yangın söndürme cihazı ve yangın ihbar sistemi) ile teçhiz edilmiş betonarme binalarda yangın köşelerinin kaldırılmadığı da ortaya çıktı.


OKULLARI ELEKTRİK ÇARPABİLİR
nbsp;Denetimlerde okul ve il milli eğitim müdürlükleri binalarında elektrik tesisatının yıllık kontrolünün yapılmadığı, elektrik panolarında sigortaların otomatik olmadığı, katlarda bulanan elektrik panolarına koruyucu panel kapaklarının takılmadığı da belirlendi.Mutfak bölümüne personel çalışma talimatı, ilk yardım dolabı, gaz algılama ve otomatik gaz kesme düzeneğinin konulmadığını açıklayan Bakanlık, arşiv bölümlerine nem ölçme cihazının konulmadığını, dezenfekte edilmediğini, kapıların dışarıya açılır yanmaz, duman sızdırmaz kapı olarak düzenlenmediğini tespit etti.


KAZAN DAİRESİ GÖREVLİSİ BELGESİZ
Çatı bölümlerine eşya ve malzemenin konulduğunu, çatı aralarının periyodik olarak kuş ya da rüzgarın getirdiği pisliklerden temizlenmediğini, elektrik tesisatının çekildiğini, çatı giriş kapısı/kapağının kilitli olmadığını da belirleyen Bakanlık, kazan dairesi görevlilerinin ateşleyici ve doğalgaz işletmecilik belgesinin bulunmadığını açıkladı.Son olarak yapılan bu denetimlerde tespit edilen genel eksiklikleri ortaya çıkaran Bakanlık, bu noksanlıkların bir önce giderilmesi için diğer okul ve il milli eğitim müdürlüklerine talimat verdi.
Gökhan KAYA / TÜRKİYE GAZETESİ



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...