Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

HDP'den İran'a çağrı

/ Kaynak: DHA
HDP'den İran'a çağrı

Politika Haberleri  / DHA

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İran'daki Urmiye Cezaevi'nde 29 Kürt tutsağın sürdürdüğü açlık grevi ile ilgili bir açıklama yaptı.

HDP tarafından yapılan açıklamada " İran rejimine çağrı yapıyoruz. Zindanlardaki vahşeti ve idamları durdurun. Başta Kürt ve diğer siyasi mahkumlar olmak üzere, insanların yaşam hakkını gasp eden uygulamaları sona erdirin. Açlık grevinde olanların taleplerini karşılayın. İran cezaevlerinde bulunanların adil yargılanma ve savunma haklarını kullanma taleplerine olumlu cevap verin. Evrensel insan haklarına riayet edin" denildi.
HDP Merkez Yürütme Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada, konu ile ilgili olarak, şu ifadeler kullanıldı:
"İran'da Urmiye Cezaevi'deki 29 siyasi Kürt tutsağın açlık grevi 30 günü aştı. İran rejiminin işkencelerine, adil yargılamanın ve savunma hakkının uygulanmamasına, insan haklarının çiğnenmesine karşı açlık grevinde olanların durumu giderek ağırlaşıyor.
İran rejiminin Kürt sorunu konusunda sergilediği çözümsüzlükte ısrar yaklaşımı, Kürt tutsakların idam edilmesiyle daha da derinleşiyor. İran'da insan hakları ihlalleri sistematik olarak sürüyor. Her yıl onlarca muhalif idam ediliyor. İdam, devlet eliyle işlenmiş cinayettir. Yaşam hakkı, insanın doğuştan kazandığı ve uluslararası hukuk ile güvence altına alınan evrensel hak ve özgürlüklerin başında gelir. Diline, dinine, cinsiyetine, etnik ve siyasal kimliğine bakmaksızın, herkesin başta yaşam hakkı olmak üzere temel hak ve özgürlükleri vardır. Bunlardan vazgeçilemez. İran rejimine çağrı yapıyoruz. Zindanlardaki vahşeti ve idamları durdurun. Başta Kürt ve diğer siyasi mahkumlar olmak üzere, insanların yaşam hakkını gasp eden uygulamaları sona erdirin. Açlık grevinde olanların taleplerini karşılayın. İran cezaevlerinde bulunanların adil yargılanma ve savunma haklarını kullanma taleplerine olumlu cevap verin. Evrensel insan haklarına riayet edin"

Politika
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...