Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kayak turizminde Alpler'e rakip olduk

Kayak turizminde Alpler'e rakip olduk

Ekonomi Haberleri

Sömestr döneminde kayak keyfinin maliyeti Kartalkaya'da 5 gecelik 3.200 lira, Fransa Alpleri'nde ise uçak bileti dahil 4 bin lira

Türkiye Seyanat Acentaları Birliği, (TÜRSAB) kış turizmi raporuna göre deniz, kum, güneş denildiğinde ilk akla gelen ülkeler arasına yerleşen Türkiye, turizm sektörünü 12 aya yaymak için son yıllarda kış turizmine de ağırlık vermeye başladı. 10 yıl önce aralık-ocak-şubat aylarında 2.7 milyon ziyaretçi ağırlanırken, bu sayı 2014 itibarıyla 4.8 milyon kişiyi aştı. Kış turizminde Avusturya, İsviçre ve Fransa gibi zorlu rakipleri olan Türkiye, kış sezonunun vazgeçilmezi olan kayak tesislerinde de ilerleme kaydediyor.
Kış turizminin en yoğun dönemi 'sömestr' tatiline yönelik Uludağ'da kişi başı gecelik konaklama fiyatları 500 lirayı bulurken, 5 gecelik tatilin faturası ulaşım hariç 2 bin 500 liraya ulaştı. Bölgedeki bu fiyat, son yıllarda Türkler'in ucuz kayak için keşfi olan Bulgaristan'ın Bansko kayak merkezinde bir tatilin neredeyse üç katına geliyor. 5 gecelik dağ tatili için Kartalkaya'da 3 bin 200 lira, Palandöken'de 2 bin 100 lira, Erciyes'te ise 1.529 lirayı gözden çıkarmak gerekirken, Fransa Alpleri'ndeki ünlü Meribel'de tatil ise uçakla ulaşım dahil 5 gecelik 4 bin lira olarak hesaplanıyor. Bir başka deyişle, Türkiye'deki otellerin fiyatlarının Avusturya, Bulgaristan ve İtalya'ya çoktan solladığı görülüyor. 'Kış Turizmi Raporu' hakkında değerlendirmelerde bulunan TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, "Üzerinden kar eksik olmayan yüksek dağları ve kayak merkezleriyle kış turizmi, sağlık ve termal tesis yatırımlarıyla desteklenince Türkiye'nin turizm vitrinine çıkardığı önemli bir ürün oldu" dedi. Ulusoy, kış döneminde ağırlanan turist sayısının geçen kış 4.8 milyon olduğunu belirtirken, bu rakamın bu kış döneminde 5 milyonun üzerine çıkmasını beklediklerini anlattı. nbsp;


Sayıları 50'yi aştı
Turizm Bakanlığı tarafından kış sporları turizmine yönelik olarak ilan edilmiş toplam 28 bölge var. Ancak Bakanlık dışında çeşitli idareler tarafından kayak merkezi olarak belirlenen ya da hedef gösterilenlerle birlikte bu sayı 51'e ulaşmış durumda. Turizm Bakanlığı belgeli tesislerden hareket edildiğinde yatak kapasitesi 9 bin 549 ile Türkiye'nin potansiyeli ile karşılaştırılamayacak düzeyde düşük. Ancak planlamalar bu rakamın 78 bin 645'in üzerine çıkarılması yönünde.




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...