'Hediye almayın, yolsuzluk sanılır'

'Hediye almayın, yolsuzluk sanılır'

GÜNDEM Haberleri

Kamu Görevlileri Etik Kurulu, 'itibar kaybına sebep oluyor" diyerek memurlara yılbaşı hediyesi kabul etmemeleri uyarısında bulundu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun karşılama ve törenlerdeki plaket ve hediye takdimini kaldırmasının ardından Başbakanlık'tan bir uyarı da "yılbaşı hediyeleri" için geldi. Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu, yeni yıla günler kala "Kamu görevlilerine verilen hediyeler yolsuzluk algısına ve itibar kaybına sebep oluyor" uyarısı yaptı. Şahıs ve özel şirketlerce sunulan hediyelerin iade edilmesi istenen genelgede, "Hediye yasağına uyulmaması halinde ilgililer hakkında etik açıdan gerekli inceleme yapılacak" uyarısında bulunuldu. Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sedat Murat imzasıyla yayımlanan genelgede, hediye yasağı kapsamına giren bazı başlıklar şöyle sıralandı: nbsp;
- Görev yapılan kurumla iş, hizmet veya çıkar ilişkisi içinde bulunanlardan alınan karşılama, veda ve kutlama hediyeleri, burs, seyahat, ücretsiz konaklama ve hediye çekleri.
- Taşınır veya taşınmaz mal veya hizmet satın alırken, satarken veya kiralarken piyasa fiyatına göre makul olmayan bedeller üzerinden yapılan işlemler.
- Hizmetten yararlananların vereceği her türlü eşya, giysi, takı veya gıda türü hediyeler. nbsp;
- Görev yapılan kurumla iş veya hizmet ilişkisi içinde olanlardan alınan borç ve krediler.
Oğuzhan Şahin Ankara

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...