Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Afganistan'da 52 Taliban militanı öldürüldü

/ Kaynak: AA
Afganistan'da 52 Taliban militanı öldürüldü

DÜNYA Haberleri  / AA

Afgan güvenlik güçleri tarafından ülkenin farklı bölgelerinde yapılan operasyonlarda 52 militan ölü ele geçirildi

Afganistan Savunma Bakanlığında yapılan açıklamada, Helmand, Paktika ve Kunar kentlerinde Taliban militanlarına karşı düzenlenen operasyonlarda 28 militanın ölü ele geçirildiği, çatışmalarda 5 Afgan askerin de hayatını kaybettiği bildirildi.
İçişleri Bakanlığı da Kandahar, Uruzgan, Gazne, Paktika ve Paktiya kentlerinde düzenlenen operasyonlarda 24 militanın öldürüldüğünü duyurdu. Söz konusu operasyonların son 24 saatte yapıldığı belirtildi.
Operasyonlarda, çok sayıda silah ve patlayıcının ele geçirildiği açıklandı.
Taliban militanları tarafından ülkenin değişik bölgelerinde yol kenarına yerleştirilen 25 bombanın da güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirildiği kaydedildi.
Afganistan güvenlik güçleri, Pakistan'ın Peşaver kentinde geçen hafta düzenlenen kanlı okul baskınının ardından Taliban'ya yönelik operasyonları artırmıştı.
Afganistan ve Pakistan yönetimleri, Peşaver'de 132'si öğrenci 148 kişinin yaşamını yitirdiği Pakistan Talibanı'nın okul baskının ertesi günü, ortak mücadele kararı almıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...