Yağmur için 500 sayfalık rapor

Yağmur için 500 sayfalık rapor

DÜNYA Haberleri

Hamburg Eyalet Meclis tarafından kurulan araştırma komisyonu (PUA) raporunda Yağmur'un ölümünde resmi kurumların da ihmali olduğunu ortaya koydu.

Almanya'nın Hamburg kentinde 18 Aralık 2013 tarihinde ailesinin evinde cansız bulunan ve gördüğü şiddet sonucu geçirdiği iç kanamadan ötürü hayatını kaybettiği tespit edilen Yağmur Yetiş'in (3), ölümündeki ihmalleri araştıran komisyonun 500 sayfalık raporunu açıklandı. Hamburg Eyalet Meclis tarafından kurulan araştırma komisyonu (PUA) raporunda Yağmur'un ölümünde resmi kurumların da ihmali olduğunu ortaya koydu. Minik kız, aylarca annesinin şiddetine maruz kaldıktan sonra ciğerlerindeki yaralanmadan ötürü geçirdiği iç kanamayla hayata gözlerini yummuştu. Anne Melek Yetiş, cinayetten müebbet hapis cezasına çarptırılırken baba Hüseyin Yetiş, kızını koruyamadığı gerekçesiyle 4,5 yıl hapis cezası almıştı.
İHMALLER ZİNCİRİ
Yağmur, doğduğundan beri gençlik dairesinin gözetiminde olmasına rağmen sorumlu kurumların Sosyal Hizmetler Kurumu'yla sağlıklı bilgi alışverişi bulunmadığı, memurların, aile danışmanlarının, bir adli tıp görevlisinin bu konudaki uyarısını dikkate almayan savcılık ve Aile Mahkemesi hâkiminin yaptığı hatalar PUA raporuyla gözler önüne serildi.
SORUMLULARA İSTİFA ÇAĞRISI
Sosyal Demokrat Parti (SPD), Hıristiyan Demokrat Birlik Parti (CDU), Yeşiller ve Hür Demokrat Parti (FDP) Yağmur'un birinci ölüm yıldönümü olan 18 Aralık Perşembe günü yapılan toplantıda raporu onaydı. Sol Parti ise oylamaya katılmadı. Sol Parti Hamburg Eyalet Milletvekili Mehmet Yıldız yaptığı açıklamada, diğer partileri Yağmur'un ölümünü seçim kampanyasına alet ettikleri iddiasını dile getirdi. CDU Hamburg Eyaleti Meclis Grubu, 16 Aralık Salı günü Hamburg Sosyal Senatörü Detlef Scheele ve Hamburg Mitte İlçe Belediye Başkanı Andy Grote'yi "Yağmur'un ölümünde siyasi sorumlulukları vardır" sözleriyle istifaya çağırmıştı. Yeşiller Partisi ise Grote'nin istifasını isterken, ayrıca olayda sorumluluğu bulunan Müsavir Jan Pörksen ve Aile Dairesi Müdürü Uwe Riez'in görevden alınmasını talep etti. Olayda ihmali bulunan kurum ve şahıslar hakkında savcının başlattığı soruşturmalar ise devam ediyor.
KAYNAK: SABAH AVRUPA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...