IŞİD'in Şengal'deki sinsi planı

IŞİD'in Şengal'deki sinsi planı

DÜNYA Haberleri

Şengal'den çekilen IŞİD'in ilçe merkezine bombalar yerleştirdiği ve peşmergenin bu nedenle ilçe merkezine giremediği ortaya çıktı.

Irak'ta, peşmerge güçleri önceki gün terör örgütü IŞİD'in kontrolündeki Musul'un Şengal (Sincar) ilçesini ele geçirdi. Peşmergenin bu operasyon sırasında önemli kayıp vermediği, 100'den fazla IŞİD'linin öldürüldüğü bildirildi. Bazı Kürt gruplarıyla IŞİD militanları arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. Peşmergeler, IŞİD'e ağır silahlarla saldırdı. Gelinen son durumu değerlendiren Erbil'de bulunan Irak Türkmen Cephesi Milletvekili Aydın Maruf Selim, IŞİD'in çekildiği bölgelere tahrip gücü yüksek bombalar yerleştirdiğini söyledi.
''İLÇE MERKEZİNE GİRİLEMİYOR''
''Şengal'in yüzde 70'i şu anda peşmergenin kontrolü altında. Koalisyonun havadan gerçekleştirdiği saldırılar bu başarıda oldukça etkili oldu. Şu anda en büyük problem IŞİD'in çekildiği bölgelerin birçok noktasına bombalar yerleştirmesi. Peşmerge bu nedenle ilçe merkezine giremiyor. Bunun dışında, çekilen IŞİD militanları uzak noktalardan keskin nişancı atışlarına da devam ediyor. Sincar Dağı ise şu anda peşmergenin denetimi altında.''
KOBANİ'DE ÇATIŞMALAR GİDEREK AZALIYOR
Diğer yandan, Kobani'de süren çatışmalar 3 ayı geride bıraktı. İlçenin şu anda yüzde 50'sinin PYD'nin yüzde 50'sinin de IŞİD'in elinde olduğu ifade edildi. Son günlerde şiddeti azalan çatışmaların ardından da Türkiye'ye gelen bazı Kobanililerin geri döndüğü öğrenildi.
Peşmergeler Şengal merkezine ilerlemeye çalışırken, IŞİD militanlarına karşı ağır silahlar kullandı. Kobani'deki çatışmaların da giderek azaldığı belirtiliyor.
KAYNAK: SABAH

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...