HDP heyeti memnun, 'Yeni bir sürece girdik'

HDP heyeti memnun, 'Yeni bir sürece girdik'

Politika Haberleri

Yalçın Akdoğan ile görüşen Sırrı Süreyya Önder, ''Önemli bir kriz sürecini geride bıraktığımızı ve yeni bir sürece girdiğimizi söylemek istiyorum'' dedi.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, HDP'nin İmralı heyetini kabul etti.Başbakanlık Merkez Bina'da HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan ve İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in katılımı ile gerçekleşen görüşme, yaklaşık bir saat sürdü.
Görüşme sonrası açıklama yapan Sırrı Süreyya Önder şöyle konuştu:
''Geline nokta itibariyle önemli bir kriz sürecini geride bıraktığımızı söylemek istiyorum. Yeni bir sürece girdiğimizi söylemek istiyoruz. Artık süreçte diyalog kanallarının kapanmaması ve hangi başlıkları kullanarak ilerleyeceğimiz hakkında elimizde belli mutabakatlar oluştu. Katkısını alacağımız herkesle görüşeceğiz. Biz bu meseleyi çözeceğiz.
''LEYLA ZANA İLE KANDİL'E GİDECEĞİZ''
Bu ülkede talep eden konumunda değiliz. Savaştan nemalananlarla da mücadele ediyoruz. İzleyeceğimiz yöntem üzerinde mutabakata vardık. Biz kamudan hiçbir şey saklanmaması gerektiği düşüncesindeyiz. İmralı trafiği başladıktan sonra kamuoyuna yansımayan gidiş gelişlerimiz de oldu. Bunda bir beis yok. Şimdi Leyla Zana hanımla beraber Kandil'e gideceğiz. Kandil'e gidecek heyette Leyla hanım da var. Bu ülkede yüzbinlerce Kürt muhacir edildi.''
''Z'YE KADAR PLANIMIZ VAR''
Seçim barajı ile ilgili soruyu da yanıtlayan Önder, ''Z'ye kadar planımız var. Sadece B'ye kadar yok. Barajlar anketlere de güveniyoruz. Bizim 11,8 bandında olduğumuzu gösteriyor. Biz yüzde 60 da alsak bu barajlar demokratik değildir'' diye konuştu.

NTV



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...