Sudan'da öğrenci gösterisi

/ Kaynak: AA
Sudan'da öğrenci gösterisi

DÜNYA Haberleri  / AA

Sudan'ın başkenti Hartum'daki Bahri Üniversitesi'nde öğrencilerin düzenlediği eyleme polis göz yaşartıcı gazla müdahale etti.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Bahri Üniversitesi öğrencileri, 50'den fazla arkadaşlarının okuldan atılmasını protesto etti.
Göstericiler, söz konusu eylemin, üniversite idaresinin Ekim ayından bu yana düzenlenen gösterilere katıldıkları gerekçesiyle 50'den fazla öğrencinin okuldan atılmasını protesto için düzenlendiğini kaydetti.
Güvenlik güçleri, göstericilerin üniversitenin kampüsünden dışarı çıkışını engellemek için göz yaşartıcı gazla müdahale ederken öğrenciler ise üniversitenin bazı binalarını ateşe verdi.
Başkentteki Bahri Üniversitesi, idarenin, Darfur Bölgesi'nden gelen öğrencilerin harçtan muaf olmasına ilişkin hükümet kararını kabul etmediği gerekçesiyle Ekim ayından bu yana düzenlenen gösterilere tanık oluyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...