Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Dört eski bakanla ilgili oylama ertelendi

Dört eski bakanla ilgili oylama ertelendi

Politika Haberleri

TBMM Soruşturma Komisyonu'nun eski bakanlar Muammer Güler, Zafer Çağlayan, Egemen Bağış ve Erdoğan Bayraktar ile ilgili yapacağı oylama 5 Ocak'a ertelendi.

Meclis Soruşturma Komisyonu'nda dört eski bakan Muammer Güler, Egemen Bağış, Zafer Çağlayan ve Erdoğan Bayraktar ile ilgili 'Yüce Divan' oylamasını 5 Ocak 2015'e erteledi.

nbsp;Komisyon Başkanı Hakkı Köylü, toplantı sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada, nbsp; MASAK'ın eski bakanların malvarlıklarıyla ilgili raporuna Erdoğan Bayraktar dışındaki üç eski Bakan'ın itiraz ettiğini belirterek, bunlardan birinin araştırmayı gerektirdiğini söyledi.

Toplantıyı 5 Ocak Pazartesi gününe ertelediklerini bildiren Köylü, raporu 9 Ocak akşamına kadar TBMM Başkanlığı'na vereceklerini kaydetti.

Köylü, "Bakanları yeniden çağırmak söz konusu olabilir mi?" sorusuna, "Yok olmaz, o günden sonra başka bir şey yapamayız. Zaman kalmaz başka bir şey yapmaya" dedi.

Köylü, "Rapor incelendikten sonra oylamanın seyrini değiştirebilir mi?" sorusuna, "Bilemem. Bir şeyi yukarı çıkarır, aşağı indirir. O konuda bir şey söyleyemem" nbsp; karşılığını verdi.

"Başbakan ile görüşmeniz oldu mu?" sorusuna ise Köylü, "Yok. Kimseyle konuşmadım" derken, "telefonla görüştünüz mü?" sorusuna ise "Şimdi evle konuştum. Burada çekmiyor. Jammer koyduğumuzu unutmuşuz" dedi.

45 DAKİKALIK RÖTAR
Meclis Soruşturma Komisyonu, AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü başkanlığında toplandı. Komisyon, saat 15.00 olarak duyurulan toplantıyı 15.30'a erteledi, ancak toplantı saat 16.00'ya doğru başladı.

Toplantıya önce Komisyon'un MHP ve CHP'li üyeleri geldi. Üyeler, toplantının ertelendiğini duyunca CHP Grubu'na geçti.

AK Parti'li üyelerin de gelmesiyle toplantı başladı. Milletvekilleri, toplantı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı.

GAZETECİLERE YASAK
Basına kapalı gerçekleşen toplantı nedeniyle basın mensuplarının salonun olduğu koridora girmeleri yasaklandı.

RAPORLARA İTİRAZ
Komisyon toplantısına saat 18.00'e kadar ara verildi. 4 eski bakanın MASAK raporlarına olan itirazlarının incelenmesinin ardından toplantı yeniden başladı.

Komisyon Başkanı Hakkı Köylü, raporlara itirazın sonuçlanmasının ardından bugün oylama olabileceğini ifade etti.

Köylü, "Uzmanlar işin içinden çıkabilirlerse oylama olur. Eğer işin içinden çıkamazlarsa oylama ertelenebilir" diye konuştu.

Bu açıklamanın ardından 4 eski bakanla ilgili Yüce Divan oylamasının ertelendiği bildirildi.

Oylama 5 Ocak Pazartesi günü yapılacak.

AYRI AYRI OYLAMA
Komisyon, eski bakanların Yüce Divan'a sevk edilip edilmemesi oylamasını gerçekleştirecek.

Komisyon'da önce oylamanın nasıl yapılacağına karar verilecek, ardından her eski bakan için ayrı ayrı oylama yapılacak.

EĞER YARGILANMA KARARI ÇIKARSA...

Komisyon, bakanların yargılanmasına karar verirse, dört isim Yüce Divan'a sevk edilecek ve rapor Genel Kurula sunulacak.

"Yargılanmasınlar" kararı çıkarsa, muhalefet Genel Kurul'da Yüce Divan'a gitsinler önergesi verebilecek. Bu önerge Genel Kurul'da gizli oylanacak.

Komisyonun raporunu 9 Ocak'a kadar TBMM'ye sunması, Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in de bu tarihten sonra Genel Kurul takvim işletmesi bekleniyor.

14 ÜYEYLE TOPLANDI
Meclis Soruşturma Komisyonu, AK Parti'den 9, CHP'den 4 ve MHP'den 1 olmak üzere 14 üyeyle toplandı. HDP'nin tek üyesi komisyondan istifa ettiği için oylamaya katılmadı.

276 VEKİL EVET DEMEK ZORUNDA
Yüce Divan'a sevk için salt çoğunluk olan 276 milletvekilinin "evet" oyu vermesi gerekiyor.AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü başkanlığındaki Soruşturma Komisyonu, eski bakanlar için Yüce Divan yolunun açılıp açılmayacağına karar verecek. Komisyon, Ak Parti'den 9, CHP'den 4 ve MHP'den 1 olmak üzere 14 üyeyle toplanacak, HDP'nin tek üyesi komisyondan istifa ettiği için oylamaya katılmayacak.

9 AK PARTİ, 4 CHP VE 1 MHP'Lİ ÜYE OY KULLANACAK
Komisyon üyeleri şu isimlerden oluşuyor:"Meclis Soruşturma Komisyonu Başkanı Hakkı Köylü, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, AK Parti Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, AK Parti Bursa milletvekilleri Kemal Şerbetçioğlu, İsmet Su, AK Parti Denizli Milletvekili Bilal Uçar, AK Parti Konya milletvekilleri Ayşe Türkmenoğlu, Mustafa Akış, AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, CHP İzmir milletvekilleri Erdal Aksünger, Rıza Tümer, CHP İstanbul Milletvekili Osman Korutürk, CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu." nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...