Fast food beyne zarar veriyor

Fast food beyne zarar veriyor

DÜNYA Haberleri

Fast food'ların pek çok sağlık problemine yol açtığı bilinir ama araştırmalar bu gıdaların beyne de zarar verdiğini ortaya çıkardı.

Fast food'ların obeziteden ciltte kırışıklıklara kadar pek çok sağlık problemine yol açtığı bilinir ama araştırmalar bu gıdaların beyne de zarar verdiğini ortaya çıkardı.
Yapılan araştırmalarda fast food ile beslenen çocukların matematik, bilim ve okuma testlerinde daha düşük puan aldıkları belirlendi. Bunun sebeplerinden biri, fast food ile beslenmeyle vücutta oluşan demir eksikliğinin beyinde belli süreçlerin gelişmesinde yavaşlamalara yol açması. Diğer bir görüş de yağ ve şeker bakımından zengin bir diyetin öğrenme sürecini olumsuz etkilemesi. ABD'de Ohio Eyalet Üniversitesi'ndeki araştırmaya liderlik eden Dr. Kelly Purtell, "Bulgularımız, fast food ile beslenmenin daha düşük akademik başarıyla irtibatlı olduğunu gösteriyor" dedi.
Araştırma 8 ila 10 yaş arasındaki 8.500 öğrenci üzerinde yapıldı. Her gün fast food yiyen çocuklar ortalama 79 puan alırken hiç fast food yemeyen çocuklar 83 puan aldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...