Pakistan: 'Terörle mücadele devam edecek'

/ Kaynak: AA
Pakistan: 'Terörle mücadele devam edecek'

DÜNYA Haberleri  / AA

Başbakan Navaz Şerif: "Teröre karşı savaşımız şehirlerde, diğer aşiret bölgelerinde ve köylere kadar inerek devam edecek"

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, teröre karşı savaşlarının şehirlerde, aşiret bölgelerinde ve köylerde devam edeceğini bildirdi.
Başbakanlık Ofisi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Peşaver'de geçen hafta Pakistan Talibanı tarafından gerçekleştirilen okul baskınının ardından Başbakan Navaz Şerif başkanlığında başkent İslamabad'da güvenlik toplantısı yapıldı.
Toplantıda, Başbakan Şerif'in idam davalarını takip etmek ve hızlıca sonuçlandırmak üzere bugün görevlendirdiği Başsavcı Salman Aslam Butt, hukuksal olarak atılacak adımlarla ilgili brifing verdi.
Terörle mücadelede atılacak adımların görüşüldüğü toplantıya İçişleri Bakanı Nisar Ali Han da katıldı.
Toplantıda Başbakan Şerif, hükümetin terör saldırılarını düzenleyenler ile teröristlere yataklık edenler arasında herhangi bir ayrım yapılmayacağını belirterek, Pakistan'ın terörizm ile mezhebi çatışmalardan kurtulmak için her şeyi yapacağını vurguladı.
Başbakan Şerif, "Teröre karşı savaşımız, şehirlerde, diğer aşiret bölgelerinde ve köylere kadar inerek devam edecek. Bir 'Zarb-e Azb' operasyonu devam ediyor. İkincisi de köylerde, şehirlerde saklanan militanlar etkisiz hale getirilene kadar buralarda da sürecek" ifadelerini kullandı.
- Peşaver'de operasyonlar sürüyor -
Öte yandan, okul baskınının gerçekleştirildiği Peşaver kentinde hareketli günler yaşanıyor. Polis güçlerinin ve anti-terör timlerinin kentin kenar mahallelerinde baskınlar düzenlendiği ve şehirde yaşayan onlarca kaçak Afgan göçmenin gözaltına aldığı öğrenildi.
Pakistan Talibanı militanları, geçen hafta Peşaver kentinde baskın düzenledikleri ilkokuldaki öğrencilerin üzerine ateş açmış, saldırıda 132'si çocuk 148 kişi hayatını kaybetmişti.
Saldırının ardından ülkede 3 günlük yas ilan edilmiş ve idam cezası tekrar uygulamaya konularak 6 kişinin infazı gerçekleştirilmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...