İstanbul'da her yol İFM'ye çıkacak

İstanbul'da her yol İFM'ye çıkacak

Ekonomi Haberleri

İstanbul Uluslar arası Finans Merkezi'ne havadan, karadan ve demiryoluyla ulaşım için seferberlik ilan edilecek. Adeta İstanbul'da her yol İFM'ye çıkacak

.Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Onuncu Kalkınma Planı kapsamında açıkladığı dönüşüm programıyla İstanbul Uluslar arası Finans Merkezi(İFM) hem ekonominin hem ulaşımın kavşak noktası olacak. İFM'ye metro, havalimanı ve karayoluyla ulaşım için hazırlanan eylem planında otopark, yol ve kavşak çalışmalarına kadar her türlü ayrıntı da düşünüldü. Eylem Planı kapsamında yapılacaklar şunlar;
-İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB) tarafından Aralık 2015'e kadar Kartal-Kaynarca raylı sistem bağlantısı tamamlanacak. 4.5 km uzunluk ve 3 istasyondan oluşacak projenin tahmini maliyeti 137 milyon 185 bin 100 dolar olup İBB bütçesinden karşılanacak.
nbsp;-Üsküdar-Ümraniye ile Kadıköy-Kartal metrolarının Ataşehir Finans Merkezi alanıyla bağlantılarının sağlanmasına yönelik uygulama projesi İBB tarafından Aralık 2015'e kadar hazırlanacak. Böylece finans merkezinin kentin diğer merkezleri ve havalimanıyla raylı sistem entegrasyonu sağlanacak.
-Ataşehir Finans Merkezi alanı çevresinde yol ve kavşak çalışmaları Aralık 2015 tarihi itibariyle tamamlanacak.
-Ataşehir Finans Merkezi'nin otopark ihtiyacının karşılanmasına yönelik altyapının geliştirilmesi için etüt ve proje çalışmaları Aralık 2016 itibariyle yapılacak.
- nbsp;Sabiha Gökçen Havalimanı'nın Marmaray ve Kadıköy-Kartal-Kaynarca
metrolarıyla raylı sistem bağlantısının sağlanmasına yönelik olarak D100- Marmaray arasının uygulama projesi hazırlanacak.
-Kazlıçeşme-Söğütlüçeşme metrosu ve Alaşehir raylı sistem bağlantısının sağlanmasına yönelik uygulama projesi hazırlanacak.
-Ataşehir-Sabiha Gökçen Havalimanı arası raylı sistem bağlantısının sağlanmasına ilişkin uygulama projesini hazırlamaya yönelik
faaliyetler yürütülecek
-İncirli - Sefaköy raylı sistem bağlantısının yapımı tamamlanacak.
-Bakırköy İDO-Kirazlı raylı sistem bağlantısının yapımı tamamlanacak.
-Sabiha Gökçen Havalimanı-D100 Kaynarca raylı sistem bağlantısının sağlanmasına yönelik yapım çalışmaları başlatılacak.
-Mecidiyeköy-Mahmutbey raylı sistem bağlantısının sağlanmasına yönelik yapım çalışmaları başlatılacak.
-Bostancı-Dudullu raylı sistem bağlantısının sağlanmasına yönelik
uygulama projesi hazırlanacak.
-Bağcılar (Kirazlı)- Küçükçekmece (Halkalı) raylı sistem bağlantısının sağlanmasına yönelik uygulama projesi hazırlanacak.
-Ataşehir-Ümraniye arasında monoray hattının yapılmasına yönelik etüt ve uygulama projesi hazırlanacak.
- Beşiktaş-Sarıyer raylı sistem bağlantısının sağlanmasına yönelik etüt ve uygulama projesi hazırlanacak. nbsp;

CENK ESEN/Türkiye Gazetesi
nbsp;


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...