AP'den Arnavutluk'a "siyasi diyalog" çağrısı

/ Kaynak: AA
AP'den Arnavutluk'a "siyasi diyalog" çağrısı

DÜNYA Haberleri  / AA

Avrupa Parlamentosu Arnavutluk'un AB üyelik sürecinde ileriye gidebilmesi için ülkedeki siyasi diyaloğun yeniden kurulması çağrısında bulundu

Avrupa Parlamentosu (AP) Güneydoğu Avrupa Heyet Başkanı Eduard Kukan, Arnavutluk'un Avrupa Birliği (AB) üyelik sürecinde ileriye gidebilmesi için ülkedeki siyasi diyaloğun yeniden kurulmasının önemine dikkati çekti.
Kukan, Arnavutluk'taki temasları kapsamında, devlet yetkilileri ve siyasi parti genel başkanları ile bir araya geldi.
Kukan, başkent Tiran'daki temaslarına Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Lulzim Başa ile yaptığı görüşme ile başladı.
Görüşmeni ardından açıklamada bulunan Kukan, Arnavutluk'un AB üyelik sürecinde ileriye gidebilmesi için ülkedeki siyasi diyaloğun yeniden kurulmasının önemli olduğunu vurguladı.
Kukan daha sonra, Başbakan Edi Rama ve Meclis Başkanı İlir Meta tarafından kabul edildi.
Meclis Başkanı Meta, gazetecilere yaptığı açıklamada, Eduard Kukan'ın Arnavutluk politikasını iyi tanıyan biri olduğunu belirterek, Kukan ile yaptığı görüşmenin "verimli ve faydalı" olduğunu ifade etti.
Kukan ile yaptıkları görüşmenin Arnavutluk'un AB'ye üyelik sürecinde daha hızlı hareket etmesine faydalı olacağını kaydeden Meta, ülkedeki siyasi diyalog çerçevesinde, muhalefetin tüm taleplerinin yerine getirildiğine inandığını söyledi.
Meta, muhalefet milletvekillerinin Noel öncesinde meclise dönmelerini umduğunu belirterek, meclis çalışmalarına katılmayan muhalefet partileri milletvekilleri hakkında yaptırım uygulanacağı yönündeki haberler hakkında yorum yapmaktan kaçındı.
Muhalefetin meclis çalışmalarına katılması ve ülkedeki siyasi krizin sonlandırılması için daha önce de AP Arnavutluk Raportörü Knut Fleckenstein, Arnavutluk'a resmi bir ziyaret gerçekleştirmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...