Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Davutoğlu'ndan flaş Gülen açıklaması!

Davutoğlu'ndan flaş Gülen açıklaması!

GÜNDEM Haberleri

Makedonya seyahati öncesi Esenboğa Havalimanı'nda açıklama yapan Başbakan Davutoğlu, Fethullah Gülen'in iadesi konusunu da değerlendirdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Makedonya'ya hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda bir basın toplantısı düzenledi. Gelen soru üzerine Meclis Komisyonu'nun 4 eski bakanla ilgili oylamayı erteleme kararına değinen Davutoğlu, "Eğer bir erteleme kararı alınmışsa bu mutlaka kendi teknik bir süreciyle ilgilidir" dedi.

Davutoğlu konuyla ilgili şunları söyledi:

"Gereksiz spekülasyonlar veya bu konularda yapılabilecek zamansız açıklamalar doğru değil. Bırakalım Soruşturma Komisyonu kendi çalışmasını tamamlasın. Soruşturma Komisyonu eğer bir erteleme kararı almışsa bu mutlaka kendi teknik bir süreciyle ilgilidir.

Bu çerçevede Soruşturma Komisyonu'nun misyonu ve işleyişiyle ilgili tereddüt uyandıracak her türlü açıklamadan kaçınmak gerekir."

GÜLEN'E AYRICALIK YOK

Davutoğlu, Fethullah Gülen hakkında çıkarılan 'yakalama' kararına ilişkin soruyu yanıtlarken "Türkiye'de hukuk sürecinin işleyişi bakımından hiç kimsenin pozitif veya negatif anlamda ayrımcı bir tutuma tabi olması söz konusu değil" yanıtını verdi.

Davutoğlu, "Hiç kimse de imtiyaza sahip değil. Yani herhangi bir vatandaşımız hangi muameleyle hukuki süreci yürütüyorsa ve herhangi bir vatandaşımız hukuki bir süreçten nasıl etkileniyorsa ve hangi adımlar atılıyorsa Fethullah Gülen için de aynı uygulama yapılacaktır. Ortada bir mahkeme kararı var bununla ilgili atılacak adımlar konusunda da son derece açık hukuki gereklilikler var. Bunlar yapılır" diye konuştu.

'BİR GÜNDE ÇÖZÜME ULAŞAMAZ'

Çözüm sürecine yönelik değerlendirmelerde de bulunan Davutoğlu, 'olumlu bir atmosferin oluştuğunu' söyledi.

"Çözüm süreci bir günde neticeye ulaşacak bir süreç değil" diyen Davutoğlu, şunları dile getirdi:

"Süreç kararlılıkla yürüyor. Çok ciddi aşamaları geçtiğimiz ve önemli engelleri aştığımız bir süreç. Demokratikleşme yönünde attığımız adımlara devam edeceğimizi vurguladık. Hükümetimiz tarfından hiçbir zaman tereddüt edeceğimiz bir taraf olmamıştır.

Sürece en büyük zararı her zaman 6-7 Ekim olayları vurmuştur. Kamu düzeni olmazsa olmaz bir husustur. Bununla ilgili gerekli tedbirleri aldık. nbsp; Son dönemde sürecin seyri konusunda olumlu bir atmosterin oluştuğunu görüyoruz. Tek bir tarafla ve tek bir müzakere matığıyla yürüyen bir süreç değil. Burada yürütülen süreç tek taraflı değil. Herkesi kuşatan bir süreçtir.

Bundan sonra atılacak adımlar konusunda her zaman gerekli çalışmaları yapacağız. Bir an önce netice alınması için gayret göstereceğiz. Bu konuları kamuoyunda yanlış bir eksende tartışmak doğru değil."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...