Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Toprağa gömülü mühimmat bulundu

Toprağa gömülü mühimmat bulundu

GÜNDEM Haberleri

Çamlıdere'de metruk bir kulübenin yakınında tüfek, mermi ve mayınla karşılaşıldı.

Milliyet'ten Sertaç Koç'un haberine göre; Ankara İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, başkente 100 kilometre uzaklıkta bulunan Çamlıdere ilçesinde toprağa gömülü halde yüklü miktarda mühimmat ele geçirdi.

Çamlıdere ilçesinin Ankara-İstanbul Otoyolu'na bir kilometre mesafesinde bulunan kırsal alanında hayvanlarını otlatan bir çoban, metruk bir kulübenin yakınında toprağa gömülü halde bazı çuvallar olduğunu gördü.

Çoban zaman kaybetmeden durumu jandarmaya bildirdi. Çobanın ihbarı üzerine bölgeye sevk edilen jandarma ekipleri bölgede metal dedektörleri yardımıyla kapsamlı arama gerçekleştirdi.

ÇUVALLAR İÇİNDE CEPHANE
Yapılan kapsamlı aramalarda metruk vaziyetteki kulübenin yakınında çuvallar içerisinde toprağa gömülü vaziyette bir cephaneliğe rastlandı. Aramalarda toprağa gömülü vaziyette yüklü miktarda patlayıcı ve silaha ulaşıldı. Aramalarda 3.5 kilogram TNT patlayıcı, iki adet mayın, iki adet C4 plastik patlayıcı, 16 adet taarruz ve savunma tipi el bombası, patlayıcıların ateşlenmesinde kullanılan çok sayıda fünye düzeneği, iki adet kalaşnikof, 10 adet dolu kalaşnikof şarjörü, bir adet M16 piyade tüfeği ile kalaşnikoflara ait 1500'e yakın mermi ele geçirildi. Patlayıcıların ve silahların zarar görmemesi için çuvallara özenle yerleştirilerek toprağa gömüldüğü belirtildi.

Toprağa gömülü halde yüklü miktarda patlayıcı ve silah bulunması başkentte güvenlik birimlerinin alarma geçmesine neden oldu. Güvenlik birimleri, şimdi ele geçirilen patlayıcı ve silahların kim ya da kimler tarafından buraya yerleştirildiğini tespit etmeye çalışıyor.

Patlayıcı ve silahların, daha önce herhangi bir eylem veya olayda kullanılıp kullanılmadığının belirlenmesi için Jandarma Kriminal Laboratuvarı'na gönderildiği öğrenildi. Kriminal laboratuvardaki incelemenin sürdüğü kaydedildi.

BAZI PATLAYICILAR İMHA EDİLDİ
Ele geçirilen patlayıcılardan bir bölümünün ise savcılık talimatıyla imha edildiği öğrenildi. Patlayıcı ve silahların kafile ve seri numaraları ile menşei bilgilerinin incelenerek, nereden temin edildiği ve Türkiye'de herhangi bir kurumun envanterine kayıtlı olup olmadığının da araştırıldığı kaydedildi. Güvenlik birimlerince detaylı olarak yürütülen soruşturma kapsamında, ele geçirilen mühimmatın olası bir eylemde kullanılmak üzere buraya gizlenip gizlenmediği ihtimalinin de mercek altına alındığı ifade edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...