Kardeş kardeş çözmüşler!

Kardeş kardeş çözmüşler!

EĞİTİM Haberleri

KPSS'deki kopya skandalına karışanların birçoğu akraba çıktı. Şüphe uyandırmamak için farklı sınav merkezini yazıp aynı puan alan 3 kardeş bile var.

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) 2010 sorularının sızdırılması iddiasıyla yapılan soruşturma kapsamında ilginç detaylar ortaya çıktı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında teknik destek sağlayan TÜBİTAK bilirkişileri kopya çekildiği iddialarını doğrulayan bilgilere ulaştı. Bu kapsamda sınavda 120 sorudan 110 ve üzeri doğru yapan adayların birbirleri arasındaki ilişkiler incelendi. Soyadı farklı olan ve farklı merkezlerden sınava girenlerin nüfus kütük bilgilerinden akrabalık bağları ortaya çıkarıldı. Gaziantep'te bulunan ev adreslerini ve sınav merkezlerini farklı gösteren aynı soy isimli 3 kız kardeşin üçünün de 116 puan aldığı tespit edildi. Araştırmalarda yine aynı soy isme sahip aileden 3 kişinin de farklı adres ve sınav merkezi vererek sınavda 110 net ve üzeri yapan adaylar arasında oldukları belirlendi.
KİTAPÇIKLAR İMHA EDİLDİ
Bilirkişi heyeti, adayların kitapçık üzerinde yanlış işlem yapmalarına rağmen doğru cevapları işaretlediklerini, adayların kitapçıklarının üzerindeki karalama ve yazıların silindiğini, değiştirildiğini tespit etti. Soruşturma sürerken adayların üzerinde karalama yaptığı kitapçıkların ÖSYM'nin talebi ve savcılığın onayı ile imha edildiği de belirlendi. nbsp;Savcılık, sınavda 120 sorudan 110 ve üzeri soruyu doğru cevaplayan 2 bin 716 kişinin cep telefonlarının geriye dönük olarak 1 Haziran-1 Ağustos 2010 tarihleri arasındaki görüşme ayrıntılarının incelenmesine karar verdi. TÜBİTAK'ın hazırlayacağı raporlar ve GSM şirketlerinden gelecek HTS kayıtlarına göre şüphelilerin ifadeleri alınacak. Soruşturmada "şüpheli" sayısı 3 bin 240. 10-11 Temmuz 2010'da yapılan KPSS'den sonra, Genel Yetenek sınavından 1029 adayın, Eğitim Bilimleri sınavından ise 350 adayın tüm sorulara doğru cevap vererek tam puan aldığı tespit edilmişti. nbsp;Şüphe üzerine inceleme başlatılmıştı.
GÖKHAN KAYA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...