500 militan idam edilecek

500 militan idam edilecek

DÜNYA Haberleri

Pakistan 150 kişinin hayatını kaybettiği okul saldırısının ardından, tutuklu Taliban militanlarını idam etmeye başladı

Taliban'ın Peşaver şehrinde bir okulda düzenlediği katliamın ardından Pakistan, 2008 yılında kaldırılan idam cezasını tekrar yürürlüğe soktu. Çoğunluğu çocuk, 150'den fazla kişinin öldüğü katliam sonrası altı mahkûm idam edildi. Pakistan, terör suçlusu olarak hapiste bulunan 500 Taliban mensubunun da önümüzdeki günlerde idam edileceğini açıkladı. İsminin gizli kalması şartıyla yabancı ajanslara konuşan bir İçişleri Bakanlığı yetkilisi, idam edilecek kişilerin temyiz başvurularının kabul edilmediğini bildirdi. Pakistan Talibanı ise idamların devam etmesi hâlinde hükümet ve orduyu, cezaevlerine baskınlar yapmakla tehdit etti. Örgüt "Siz bizim çocuklarımızı öldürdünüz biz de sizinkileri öldürdük. Nasıl intikam alınacağını hâlâ biliyoruz" açıklamasını yaptı. Ülkenin dört eyaletindeki yönetimler, ordudan Taliban üyelerinin kaldığı cezaevlerindeki güvenlik tedbirlerini artırmasını istedi. Bunun ardından ülkenin havaalanlarında, cezaevlerinde kırmızı alarma geçildi ve buralarda görev yapan asker ile polislerin sayısı artırıldı. 2012 ve 2013 yılında Taliban sansasyonel eylemleriyle yaklaşık 600 mahkûmu cezaevinden kurtarmıştı. Pakistan cezaevlerinde idam cezası almış yaklaşık 8 bin mahkûm bulunuyor. Bu arada Afganistan'ın farklı bölgelerinde Taliban'a yönelik düzenlenen operasyonlarda 52 militan öldürüldü. Afganistan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Helmand, Paktika ve Kunar kentlerinde düzenlenen operasyonlarda 28 militanın ölü ele geçirildiği, çatışmalarda 5 Afgan askerin de hayatını kaybettiği bildirildi. Kandahar, Uruzgan, Gazne, Paktika ve Paktiya kentlerinde düzenlenen operasyonlarda ise 24 militan öldürüldü. Operasyonlarda, çok sayıda silah ve patlayıcının ele geçirildiği açıklandı. Afganistan ve Pakistan yönetimleri okul baskının ardından Taliban'a karşı ortak mücadele kararı almıştı.


KATLİAMA TEPKİLER SÜRÜYOR
Peşaver'de bir okula düzenlenen saldırının üzerinden bir hafta geçti. Katliama karşı ülke çapında yapılan protesto gösterilerinde bazı Pakistanlılar idam cezasının tekrar uygulanmasını istemişti. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...