Fenerbahçe'nin saha içi performansını eleştirenler haksız değil

Fenerbahçe'nin saha içi performansını eleştirenler haksız değil

SPOR Haberleri

Fenerbahçe'nin sadece 5 golü organize ataktan geldi. Sarı-lacivertliler, penaltıdan 5, karambolden 8, duran toplardan 4 gol buldu.

Geçen sezon 14. haftayı en yakın takipçisinin 8 puan önünde lider geçen Fenerbahçe bu periyotta rakip fileleri 33 kez havalandırmıştı. Bu sezon ise 14 maçta 30 puanda kalan sarı-lacivertliler ancak 22 gol kaydedebildi. Saha içi performansıyla ağır eleştirilere maruz kalan Fenerbahçe'nin attığı gollerdeki organizasyon eksikliği takım oyununda yaşanan sıkıntının en büyük delili olarak göze battı. Tamam, geçen sezon aynı süreci 24 golle geçen Sow, Emenike, Webo, Kuyt dörtlüsünün bu yıl 15 golde kalmasının da skor kısırlığında etkisi var. Ancak en büyük problem Fenerbahçe'nin gol yollarında organize olamaması. Sezonun ilk golünü Karabük karşısında Kuyt'un derinlemesine pasında Emenike'nin plasesiyle bulan sarı-lacivertliler, bu maçı Sow'un savunma hatası kaynaklı golü ve Webo'nun kaleci hatası neticesi ağlara giden vuruşuyla 3-2 kazanmıştı. Sonraki haftalarda da değişen bir durum olmadı. Aksine Fenerbahçe karambol ve şans gollerini, organize gollere tercih eder hale geldi.
Beşiktaş zaferi organizeydi
Golsüz Trabzon beraberliğinin ardından, Gaziantep karşısında 3 puan penaltıyla kazanıldı. Akhisar yenilgisini sonrası Konya galibiyeti, Caner'in serbest vuruş ortalarında Webo ve Sow'un kafa vuruşlarıyla geldi. Galatasaray derbisinde Alper'in teselli golü hakem hatası kaynaklıydı. Hasan Ali'nin topu taç çizgisi dışından çevirmesi gürültülere sebep oldu. Gitti denilen Gençlerbirliği maçı Emre ve Kuyt'ın penaltı golleriyle kazanıldı. Beşiktaş zaferi ise bu sezonki nadir organize galibiyetlerinden biriydi. Hem Emenike'nin hem de Sow'un golleri bilinçli ataklarla geldi. Rize'den 3 puan korner organizasyonunda Kadlec, sonrasındaki olgun atakta da Webo'nun golleriyle alındı. Bursa deplasmanında Kuyt'ın şans golü, Eskişehir karşısında Webo'nun karambolü, Sow'un penaltısı beraberlikleri getirdi. Balıkesir'den 3 puan Meireles'in şans ötesi golünün eseriydi. Fenerbahçe'nin en net galibiyetini aldığı Sivas maçında bile 4 golden sadece Sow'un attığı ikinci gol, organize bir atağın eseriydi. Son olarak Erciyes deplasmanı ve yine bir penaltı! Fener yine ucuz kurtardı. Fenerbahçe'nin bu sezon attığı goller, takımın organize atak geliştirmekte ne kadar zorlandığını gözler önüne serdi… nbsp;
MEHMET EMİN ULUÇ


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...