İtalya'da neofaşist terör örgütüne operasyon

/ Kaynak: AA
İtalya'da neofaşist terör örgütüne operasyon

DÜNYA Haberleri  / AA

İtalya'da, kamu düzenini bozmayı amaçlayan neofaşist bir terör örgütüne operasyon düzenledi.

L'Aquila Mafya ile Mücadele Savcılığı'nın talebi L'Aquila mahkemesinin kararı doğrultusunda emniyet güçlerinin "neofaşist" terör şebekesine yönelik operasyonunda önemli bilgiler ele geçirilirken, çok sayıda kişi gözaltına alındı. L'Aquila Savcılığı'nın operasyonu, "Devletin huzurunu ve kamu düzenini şiddet yoluyla bozma" suçlamasına dayandırdığı belirtildi.
Ülke genelinde; L'Aquila, Montesilvano, Chieti, Ascoli Piceno, Milano, Torino, Gorizia, Padova, Udine, La Spezia, Venedik, Napoli, Roma, Varese, Como, Modena, Palermo ve Pavia kentlerinde emniyet güçlelerinin yanı sıra jandarma özel harekat biriminin de destek verdiği eş zamanlı operasyonda, 44 kişi soruşturulurken, sorgu hakimliğince 14 kişi tutuklandı.
Kendilerine "Yeni Düzen (Ordine Nuovo)" adını veren terör örgütünün, korumasız gezen 10'dan fazla siyasetçi, bürokrat, savcı ile başta Equitalia vergi dairesi olmak üzere pek çok devlet dairesine eş zamanlı bombalı saldırılar planladığı belirlendi.
Operasyon kapsamında ele geçirilen örgüte ait silahların bir kısmının, İkinci Dünya Savaşı sırasında toprak altına gizlenen silahlar olduğu, bir kısmının da İtalya'ya Slovenya üzerinden sokulduğu, bunların da teknik takibe takıldığı basına yansıdı. Teknik takipte, kaleşnikof silahlardan "Karamelli şekerleme" şifreli isimle bahsedildiği kaydedildi.
Terör şebekesinin, 2013 yılından beri de Facebook gibi bazı sosyal paylaşım siteleri üzerinden yaptıkları ayrılıkçı paylaşım ve propagandalarla taraftar toplama faaliyetlerinin tespit edildiği ifade edildi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...