Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Başbakan Davutoğlu, 'Makedonya'da ikinciliği kabul etmem'

Başbakan Davutoğlu, 'Makedonya'da ikinciliği kabul etmem'

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Davutoğlu, Makedonya-Türkiye Ticaret Odası temsilcileriyle çalışma kahvaltısına katıldı.

Temasları kapsamında Makedonya'da bulunan Başbakan Davutoğlu, Makedonya-Türkiye Ticaret Odası temsilcileriyle çalışma kahvaltısında konuştu. İşte o konuşmadan satır başları...

"Makedonya ile olan kültürel yakınlık bizim için çok önemli. Makedonya'yı ilk tanıyan ülke Türkiye'dir. Dolayısıyla sizin hep başınızın dik olması gerekir. TİKA, Yunus Emre, bütün devlet kurumlarımız sizin emrinizde Bu derece yoğun kültürel ve siyasi ilişki varken ekonomik ilişkilerimizin en üst düzeyde olması gerekir. Bana sorduğunuz da bu ilişki yeterli değil. Türkiye Makedonya'nın ihracatında 13. sırada. Ben Makedonya-Türkiye ilişkilerinde 2. sırayı bile kabul etmem..
"MAKEDONYA BALKANLARIN KALBİDİR"
Makedonya Balkanların kalbidir. Balkanlar içindeki etnik nbsp;ve dini konum açısından da Makedonya önem taşıyor. Makedonya'da siyasi istikrar ve refah olursa bu balkanlara da yansır. Biz istikrara ve refaha önem veren bir ülke olarak sizlerin yaptığınız çalışmaları önemsiyoruz.
"SERBEST BÖLGEYİ BUGÜN YENİDEN KONUŞACAĞIZ"
Yatırımlarımızı gururla takip ettik. 1.2 milyar dolara yaklaştı yatırımlarımız. Buradaki tüm yatırımcılarımıza teşekkür ediyoruz. Makedonya ayrı diyarlar gibi değildir. Çok kolay ulaşabildiğimiz ülkeler. Bugün görüşmelerimizde serbest bölgeyi yeniden ele alacağız. Çok güzel bir proje. Bunu sürekli gündemimizde tutuyoruz.Makedonya ile ilişkilerimizde hiç bir sorun ve ön yargı yok. Attığınız her adımda biz sizin yanınızda olacağız. Tekrardan teşekkür ediyorum. Hayırlı sabahlar diliyorum."


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...