Bursa'ya Avrupa şoku

Bursa'ya Avrupa şoku

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Bursaspor 31 Ocak'a kadar vadesi geçmiş borçlarını ödemezse 1 yıl men cezası daha alacak.

UEFA, Bursaspor'a, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nin (CAS) 2012 yılında ertelenen kararının yürürlüğe girdiğini ifade ederek, 1 yıl Avrupa kupalarından men cezası verdi. UEFA Tahkim Kurulu, Zambiyalı oyuncu Mbesuma'nın bonservis bedelini geç ödediği gerekçesiyle Bursaspor'a Avrupa kupalarından 1 yıl men cezası vermişti. Sonrasında bu ceza CAS tarafından ertelenmişti. İşte bu ceza UEFA tarafından yeniden devreye sokuldu. Bursaspor'un cezasının önümüzdeki dört sezon içinde katılacağı ilk Avrupa kupası turnuvası için geçerli olacağı belirtildi. Bu cezaya ek olarak UEFA, Bursaspor'un 30 Eylül 2014 tarihine kadar tespit edilen vadesi geçmiş borçlarını 31 Ocak 2015 tarihine kadar kapatmadığı takdirde, önümüzdeki 4 sezonda uygulanmak üzere ilave 1 yıl daha men cezası vereceğini açıkladı. Kulübe ayrıca 100 bin avro da para cezası kesen UEFA katılım yasağını 4 sene içinde Bursa kupaları hak ederse uygulayacak. Kulüp Avrupa'ya gitmeyi hak etmez ise ceza zaman aşımına uğrayacak.


Bölükbaşı: CAS'a başvurduk

Şok haberle sarsılan Bursaspor'da Başkan Recep Bölükbaşı acı gerçekleri kulübün resmi web sitesinden açıkladı. Bölükbaşı, "Bursaspor'un durumu belliydi. Her yere gittik ve yardım istedik, yardım eden olmadı. Bu durum bizim dönemimizle alakalı değil. CAS'a başvurduk. İtiraz dilekçemizi verdik ve duruşma istedik. Borçlarla ilgili Erkan Körüstan yönetiminde UEFA ile anlaşma yapılmış. Anlaşmadan aylar sonra haberdar olduk. O dönemde maalesef şu an görev yapmayan Sema hanım bize bildirmedi. Bildirmiş olsaydı geçmiş ödemeler olabilirdi" sözlerini kullandı. UEFA, 25 Eylül'de, Bursaspor'un Avrupa Ligi katılım payını finansal fair-play çerçevesinde askıya almıştı.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...