Azerbaycan'da yerel seçim heyecanı

/ Kaynak: AA
Azerbaycan'da yerel seçim heyecanı

DÜNYA Haberleri  / AA

Azerbaycan'da, ülke genelinde il, ilçe, belde ve köy belediye meclis üyeliği için seçim yapılıyor.

Azerbaycanlılar, bağımsızlığın kazanılmasının ardından dördüncüsü düzenlenen yerel seçimlerde meclis üyelerini belirlemek için sandık başına gidiyor.
Oy verme işlemi yerel saatle 08.00'de başladığı seçimlerde 37 bin 77 aday, bin 607 belediyenin 15 bin 35 meclis üyeliği için yarışıyor.
Yeni Azerbaycan Partisi, Anavatan Partisi, Vatandaş Hemreyliği Partisi, Ümit Partisi, Sosyal Demokrat Parti, Milli Diriliş Harekatı Partisi, Demokratik Reformlar Partisi ve Büyük Kurtuluş Partisi'nden toplam 13 bin 907 adayın girdiği seçimlerde, 23 bin 61 bağımsız aday da yarışıyor. Seçimlerde 109 aday da farklı gruplar adına seçmenin karşısına çıktı.
Dört milyon 819 bin seçmenin kayıtlı olduğu Azerbaycan'da 5 bin 15 seçim merkezi oluşturuldu. Oy verme işlemi yerel saatle 19.00'da sona erecek.
Azerbaycan yasaları gereği, yerel seçimlerde önce meclis üyeleri belirleniyor, daha sonra bu üyeler kendi aralarından belediye başkanını seçiyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...