Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İlhan Cavcav'dan 'Şampiyonluk' iddiası

/ Kaynak: AA
İlhan Cavcav'dan 'Şampiyonluk' iddiası

SPOR Haberleri  / AA

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, "Mali kriterler uygulandığı zaman Gençlerbirliği şampiyon oluyor mu olmuyor mu herkes görecektir" dedi

İlhan Cavcav, UEFA Finansal Kontrol Kurulu'nun (CFCB), CAS'ın 2012 yılında Bursaspor ile ilgili ertelenen kararının yürürlüğe girmesi ve kulübe 1 yıl Avrupa kupalarından men cezasının uygulanmasına ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bursaspor'a geçmiş olsun dileklerini ileterek, "Bildiğim kadarıyla neticelenmiş bir süreç değil. Gerekli itirazları yapacaklardır, umarım Bursaspor lehine sonuçlanır" diye konuştu.
Spor Toto Süper Lig takımlarından "gerek Galatasaray, gerek Trabzonspor ve gerekse de diğer kulüplerin mali durumlarının pek parlak" olmadığını belirten Cavcav, "Bunu hepimiz biliyoruz, kimsenin saklamasına gerek yok. Bursaspor'un yaşadığı diğer kulüpler için bir alarm zili olmalı" ifadesini kullandı.
Türk kulüplerinden bazıları için artık cezadan kurtuluş yolu kaldığını sanmadığını savunan Cavcav, şu değerlendirmeyi yaptı:
"Sanmıyorum ki bunların artık bir kısmı için cezadan kurtuluş yolu kalmış olsun, uzattıkları ayaklarını örtecek bir yorgan bulunsun. Artık bu arkadaşların borcu harcı yorgana falan sığmaz. Benim bu süreçten tek umudum, bu kulüplerimiz, borç nedeniyle transfer yapamayacak ve yüzlerini Gençlerbirliği'ne dönerek bizi örnek almaya başlayacak."
"Örnek olmaya devam edeceğiz"
İlhan Cavcav, mali kriterler söz konusu olduğunda son 20 yılın da liderinin "kesinlikle" Gençlerbirliği olacağını iddia etti.
"Mali kriterler uygulandığı zaman Gençlerbirliği şampiyon oluyor mu olmuyor mu herkes görecektir" diyen Cavcav, sözlerine şöyle devam etti: "Rekabetteki eşitsizliği oluşturan Türkiye'de futbol ekonomisinin herhangi bir kritere tabi olmamasıdır. Parası olmasa da borcu da bulunmayan kulüplerimiz de var. Onları da takdir etmek lazım. Ancak bu konuya doğru yaklaşılmazsa bütün kulüplerimiz cezayla karşı karşıya kalacaktır. Ayağımızı yorganımıza göre uzatmaya ve bu konuda Türkiye'ye örnek olmaya devam edeceğiz."
"Paramız herkesin ağzına sakız olmuş"
"Bizim paramız var, herkesin ağzına sakız olmuş" diyen İlhan Cavcav, oysa paralarının İstanbul kulüplerinin iki transferine denk geldiğini söyledi. Kulübün parasına da kadrodaki genç futbolculara da "gözleri gibi baktıklarını" dile getiren İlhan Cavcav, "Sanki biz para harcamayı bilmiyoruz" dedi.
Finansal kriterlerin uygulanması konusunda herkesin daha dikkatli olması gerektiğini vurgulayan Cavcav, sözlerini şöyle tamamladı:
"Elbette hiçbir kulübün kapısına kilit vurulmaz, istemeyiz de. Neticede mali kriterler boşuna konmuyor. Ben şunu anlamıyorum, bu kulüplerin dünya kadar borcu var ama transfer dönemi başladığında bir hocanın lafıyla 10 futbolcusunu gönderiyor, 10 futbolcu alıyor, sonra da elini devlete açıyor. Sanki devletin, milletin parası onlar için birikmiş. Biz o açıdan yıllardır mali kriterlerimizi uyguluyoruz."
SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...