İran'ın petrol fiyatlarında indirime gitti

/ Kaynak: AA
İran'ın petrol fiyatlarında indirime gitti

Ekonomi Haberleri  / AA

İran'ın resmi haber ajansı Irna'nın yayınladığı raporda, İran'ın petrol fiyatlarını, dünya petrol piyasalarındaki yerini korumak için düşürdüğü belirtildi

İran'ın petrol fiyatlarını, dünya petrol piyasalarındaki yerini korumak için düşürmek zorunda kaldığı belirtildi.
İran'ın resmi haber ajansı IRNA'nın yayınladığı raporda, dünya petrol piyasasına daha fazla petrol arzının ve petrol fiyatlarının düşüşünün, petrol alıcısı şirketlerin daha ucuz petrol alma taleplerini artırdığı kaydedildi.
Raporda, İran'ın petrol piyasasındaki yerini korumak ve eski müşterilerini elinde tutabilmek için petrol fiyatını düşürdüğü ifade edildi.
Petrol fiyatlarını düşürmeye ilk olarak Suudi Arabistan'ın başladığı vurgulanan raporda, daha sonra diğer üreticilerin de müşterilerini kaçırmamak için fiyatları indirme durumunda kaldıkları dile getirildi.
Kalite yönünden Suudi Arabistan petrolünün İran petrolüne yakın olduğu belirtilen raporda Suudi Arabistan'ın fiyatları düşürmesinden sonra İran'ın müşterilerinin bu ülkeye yöneldiği bildirildi.
İran'ın petrol satışlarına ilişkin geçen hafta yapılan bir haberde, İran'ın ocak ayında teslim edeceği ham petrolün varilini önceki müşterilerine piyasa fiyatından 1,51 dolar ucuza vereceği kaydedilmişti.
İran Milli Petrol Şirketi Uluslararası İşler Müdürü Muhsin Kamseri de daha önce yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan'ın petrol fiyatlarını düşürmesinden sonra İran'ın da buna uygun bir indirime gideceğini, konunun iktisadi bir konu olduğunu iki ülke arasındaki rekabetle ilişkisinin bulunmadığını söylemişti.




Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...