Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Her yüz kişiden biri bu ilçede oturuyor!

/ Kaynak: AA
Her yüz kişiden biri bu ilçede oturuyor!

YAŞAM Haberleri  / AA

İstanbul'un en kalabalık ilçesi Bağcılar, 752 bin 250 kişilik nüfusuyla Türkiye'de yaşayanların yaklaşık yüzde 1'ine ev sahipliği yapıyor.

Türkiye istatistik Kurumu'nun Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçlarına göre 752 bin 250 kişinin ikamet ettiği Bağcılar, ülkede yaşayan her yüz kişiden birine ev sahipliği yapıyor.Bağcılar Belediyesi'nden yapılan açıklamada, İstanbul'un en kalabalık ilçesi Bağcılar'da Türkiye'nin her yerinden vatandaşın yaşadığı belirtildi.
Bağcılar'ın 1992'de ilçe statüsü kazandığı anımsatılarak, son yıllarda artan projeler sayesinde ilçenin cazibe merkezi haline geldiği kaydedildi. İlçenin ulaşım yollarına yakınlığına vurgu yapılarak, 2013'te açılan Bağcılar-Kirazlı-Metrokent metro hattının, İstanbul'un diğer ilçelerine entegrasyona katkı sağladığı aktarıldı.İlçe belediyesinin sosyal alanda gerçekleştirdiği projelere değinilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: nbsp;" Bağcılar ayrıca, dezavantajlı gruplara yönelik çalışmalarla da dikkati çekiyor. Engellilere, kadınlara, çocuklara, gençlere yönelik özel çalışmalar yürütülüyor. Hizmete sunulanBağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı'nda değişik branşlarda kurslar veriliyor. Halk Sarayı'nda çeşitli etkinlikler düzenlenirken, Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi'nde de kadınlara yönelik kurslar veriliyor. İlçede aynı zamanda meyve bahçeleri de yükseliyor. Türkiye'de bir ilki gerçekleştiren Bağcılar Belediyesi, Nostalji Bahçeleri Projesi adı altında üzüm bağı, kiraz, kayısı, kestane, fındık bahçesini inşa etti."

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...