Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Cezayir'de IŞİD lideri öldürüldü

/ Kaynak: AA
Cezayir'de IŞİD lideri öldürüldü

DÜNYA Haberleri  / AA

Cezayir ordusu tarafından düzenlenen operasyonda, terör örgütü IŞİD'e bağlılığını ilan eden örgütün lideri ve beraberindeki 2 kişi öldürüldü.

Cezayir ordusu tarafından düzenlenen operasyonda, IŞİD'e bağlılığını ilan eden "Halifenin Askerleri" örgütü lideri ve beraberindeki 2 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.
Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ülkenin kuzeyindeki Bumerdas vilayetinde düzenlenen operasyonda, IŞİD'in "Cezayir Emiri" olarak nitelendirilen Abdulmelik Kavri ve beraberindeki 2 IŞİD militanı öldürüldü.
Açıklamada, operasyonda 2 kalaşnikof marka tüfek, bomba düzenekli yelek ve çok miktarda patlayıcı ile askeri mühimmatın ele geçirildiği belirtildi.
Ordunun, Fransız dağcı Herve Pierre Gourdel'in öldürülmesini üstlenen "Halifenin Askerleri" örgütüne karşı operasyonları uzun süredir devam ediyor. Ülkenin doğusunda bulunan Tizu Vizu bölgesinde "Hilafetin Askerleri" isimli örgüt tarafından kaçırılan 55 yaşındaki Gourdel, 24 Eylül'de başı kesilerek infaz edilmişti.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...