Tunus'ta Sibsi'nin halkın güvenini tekrar kazanması bekleniyor

/ Kaynak: AA
Tunus'ta Sibsi'nin halkın güvenini tekrar kazanması bekleniyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Yeni Cumhurbaşkanı Sibsi'nin, ekonomik kalkınmayı sağlaması, ülkedeki terörizmi yok etmesi ve halkın güvenini tekrar kazanması bekleniyor

Tunus'ta düzenlenen cumhurbaşkanlığı seçimlerinin galibi El-Baci Kaid es-Sibsi'nin yeni görevinde, ekonomik kalkınmayı sağlamak, söz verdiği gibi terörizmi yok etmek ve halkın güvenini tekrar kazanmak gibi başlıca meseleleri ele alması bekleniyor.
Çağdaş Mağrip Araştırma Enstitüsü'nde (İRMC) görevli Jerome Heurtaux, AA muhabirine yaptığı açıklamada, seçime katılım oranlarına bakıldığında Sibsi'nin büyük bir zaferle ya da halk desteğiyle seçildiğinin iddia edilemeyeceğini söyledi.
Heurtaux, Sibsi'nin verdiği sözleri tutması ve Tunusluların güvenini tekrar kazanmak için çok çalışması gerektiğini vurguladı.
Tunuslu ekonomist Fathi Nuri, halkın güveninin kazanılması için ekonominin düzeltilmesi gerektiğini belirterek Sibsi'nin partisinin kamu projelerinde kullanılacağını açıkladığı 5,5 milyar doların ülke ekonomisini önemli ölçüde güçlendireceğini söyledi.
Nida Tunus (Tunus'un Çağrısı) Partisi lideri El-Baci Kaid es-Sibsi, 21 Aralık'ta düzenlenen cumhurbaşkanlığı seçimlerin ikinci turunda, 1,3 milyondan fazla oy alan rakibi ve mevcut Cumhurbaşkanı Muhammed Munsıf el-Merzuki'yi geride bırakarak 1,7 milyondan fazla oyla Tunus'un yeni Cumhurbaşkanı seçilmişti. Tunus Yüksek Seçim Kurulu, birinci turda katılımın yüzde 64 olmasına rağmen ikinci turda yüzde 56'ya düştüğünü açıklamıştı.
Devrik lider Zeynel Abidin bin Ali'nin 2011 yılındaki Yasemin Devrimi ile görevden uzaklaştırılmasının ardından düzenlenen ilk cumhurbaşkanlığı seçimini kazanan Sibsi, özellikle gençler olmak üzere Tunusluların güvenini tekrar kazanacağını, ekonomik kalkınmayı sağlayacağını ve terörü yok edeceğini açıklamıştı.




DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...