Ukrayna, "Bağlantısız Ülke Statüsü"nden vazgeçti

/ Kaynak: AA
Ukrayna, "Bağlantısız Ülke Statüsü"nden vazgeçti

DÜNYA Haberleri  / AA

Ukrayna Parlamentosu, ülkenin herhangi bir askeri ittifaka üye olmamasını öngören "Bağlantısız ülke statüsü"nü iptal etti.

Ukrayna parlamentosunda bugün düzenlenen toplantıda Devlet Başkanı Petro Poroşenko'nun bağlantısız ülke statüsünün iptaliyle ilgili teklifi görüşüldü.
Yapılan oylamada bağlantısız ülke statüsü, 303 milletvekilinin oyuyla iptal edildi.
Kabul edilen teklif, "Ukrayna ulusal güvenliğinin esasları" yasasının 6. maddesine değişiklik yapılmasını ve Ukrayna'nın siyasi, ekonomik ve hukuk alanındaki önceliklerinin yeniden belirlenmesini öngörüyor.
Geçen hafta Milli Güvenlik ve Savunma Kurulu'ndan bağlantısız ülke statüsünü iptal etmesini isteyen Poroşenko, "2010 yılında ilan edilen ve Ukrayna'nın herhangi bir askeri ittifaka üye olmamasını öngören bağlantısız ülke statüsünün, ülkenin toprak bütünlüğünü ve güvenliğini garanti altına alamadığını" vurgulayarak statüden vazgeçilmesi gerektiğini belirtmişti. Poroşenko, bağlantısız ülke statüsünden vazgeçmenin Ukrayna'nın NATO'ya acilen üye olacağı anlamına gelmeyeceğini de dile getirmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...