Pakistan'da Taliban'a karşı üçlü toplantı

/ Kaynak: AA
Pakistan'da Taliban'a karşı üçlü toplantı

DÜNYA Haberleri  / AA

Afganistan Genelkurmay Başkanı Kerimi ve ISAF komutanı Campbell, Pakistan Genelkurmay Başkanı Şerif'le Taliban'a karşı ortak mücadeleyi görüştü

Afganistan ve Pakistan yönetimlerinin, Taliban militanlarına yönelik ortak askeri operasyon konusunda anlaşmalarının ardından, Afganistan Genelkurmay Başkanı Muhammad Kerimi ile Afganistan'daki Uluslararası Güvenlik Destek Gücü (ISAF) Komutanı General John F. Campbell, Pakistan Genelkurmay Başkanı Rahil Şerif'le bir araya geldi.
Pakistan Ordu Sözcülüğünden yapılan açıklamada, Afganistan Genelkurmay Başkanı Kerimi ile ISAF komutanı Campbell'ın bugün Pakistan Genelkurmay Başkanı Şerif ile Ravalpindi'de görüştüğü bildirildi.
Peşaver'deki okul baskının gündeme geldiği görüşmede Afganistan Genelkurmay Başkanı Kerimi'nin muhatabına, terörü ve teröristleri yok etmeye yönelik tam destek vaadinde bulunduğu belirtildi.
Pakistan-Afganistan sınırında Pakistan Taliban Hareketi militanlarına yönelik Afgan Ordusu tarafından sürdürülen operasyonu takdir eden Pakistan Genelkurmay Başkanı Şerif'in de "sınırın iki tarafında koordinasyon halinde operasyonlar dahil her alanda işbirliği yapmayı, Afganistan ve ISAF'a istihbarat paylaşımında bulunmayı kabul ettiği" vurgulandı.
Üçlü toplantıda, bölgedeki güvenlik durumu, Pakistan-Afganistan sınırında uygulamaya konulan güvenlik tedbirlerinin de gündeme geldiği kaydedildi.
Pakistan Ordu Sözcülüğü, Peşaver'deki okul saldırısının ertesi günü 17 Aralık'ta Afganistan'ı ziyaret eden Genelkurmay Başkanı Orgeneral Rahil Şerif'in, Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani ile yaptığı görüşmede, iki ülkenin terörle mücadele konusunda ortak hareket etme konusunda anlaştığını açıklamıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...