Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Akdeniz Üniversitesi'nde arbede çıktı

/ Kaynak: DHA
Akdeniz Üniversitesi'nde arbede çıktı

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Akdeniz Üniversitesi Kampüsü'nde yürüyüş yapan öğrencilerle özel güvenlik görevlileri arasında çıkan olaylarda, 1 güvenlik görevlisi hafif yaralandı.

Akdeniz Üniversitesi Olbia Çarşı'da toplanan bir grup öğrenci, üniversitede çeşitli eylemlere katıldıkları gerekçesiyle yüzlerce öğrenci hakkında soruşturma başlatılmasını protesto etti. Sloganlar eşliğinde rektörlük binasına yürüyüşe geçen öğrenciler, özel güvenlik görevlileriyle karşılaşınca arbede yaşandı. Bir güvenlik görevlisi ayağından hafif şekilde yaralanırken, bir görevli de süs havuzuna düştü. Her iki taraftan gelen itidal çağrıları olayların büyümesini önledi.
Ardından yeniden yürüyüşe geçen öğrenciler, Çevik Kuvvet'in bulunduğu barikata kadar geldi. Kendilerine 'Akdeniz Üniversitesi Öğrencileri' adını veren topluluk adına yapılan açıklamada, şöyle denildi:
"Akdeniz Üniversitesi'nde çeşitli eylemlere katıldıkları gerekçesiyle yüzlerce öğrenci hakkında soruşturma başlatıldı. Soruşturmalar, öğrencilerin anayasal demokratik hakları olan basın açıklamasına katılmak, protesto yürüyüşü gerçekleştirmek gibi gerekçelerle başlatıldı. Bazı öğrenciler hakkında ise katılmadığı eylemlerden dahi soruşturma başlatıldı. Hukukun ve usule uygun olmadan başlatılan bu soruşturmaların bir an önce geri çekilmesini talep ediyoruz."
Grup, açıklamanın ardından olay yerinden ayrıldı.
Akdeniz Üniversitesi'nde arbede çıktı

GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...