Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Hong Kong'daki rüşvet davasında karar

/ Kaynak: AA
Hong Kong'daki rüşvet davasında karar

DÜNYA Haberleri  / AA

Hong Kong'un eski üst düzey yöneticilerinden Rafael Hui, rüşvetten yargılandığı davada 7,5 yıl hapse mahkum edildi.

2005-2007 yılları arasında Hong Kong'un genel sekreterliğini yapan Hui, emlak zengini Thomas Kwok'dan rüşvet almakla suçlandığı davada 7,5 yıl hapis cezası ve 1,44 milyon Amerikan doları para cezası aldı.
Resmi televizyon RTHK'nın haberine göre, kararı veren hakim Andrew Macrae, 66 yaşındaki Hui'nin kamu görevlisi olmasının suçunun niteliğini artırdığını söyledi.
Hakim Macrae, "Hong Kong'un ikinci adamının rüşvet kabul ettiğini öğrenmek insanlar için büyük bir hayal kırıklığı olmalı. Hong Kong hükümetinin ve iş dünyasının yolsuzluktan arınması gerekiyor" dedi.
Davada, Hui'ye 1,1 milyon doları rüşvet vermekle suçlanan işadamı Thomas Kwok ise 5 yıl hapis ve yaklaşık 65 bin dolara para cezasına çarptırıldı.
İkilinin aracıları Thomas Chan ve Francis Kwan ise 6 ve 5 yıl hapis cezası aldı.
Hong Kong'un üst düzey yöneticilerinden olan Hui, genel sekreterlik görevinden ayrıldıktan sonra 2009 yılına kadar Hong Kong İcra Konseyi'nde gayriresmi üyeliğinde bulunmuştu.
Kwok ailesi Forbes dergisine göre, 14,4 milyar dolarlık servetiyle Hong Kong'un en zengin üçüncü ailesi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...