İETT otobüslerinde eşyalarını unutanlar bu habere dikkat!

/ Kaynak: DHA
İETT otobüslerinde eşyalarını unutanlar bu habere dikkat!

YAŞAM Haberleri  / DHA

İETT otobüslerinde unutulan eşyalar bulunmuş eşya deposunda sahiplerini bekliyor.

İETT yetkililerine teslim edilen kayıp eşyalar, kayıt altına alınarak bir yıl süreyle sahiplerini bekliyor. Bulunan eşyalar arasında akordeondan bisiklete, araç plakasından akupunktur setine kadar birçok ilginç eşya var.Bulunmuş eşya ile ilgili başvuranlara eşyanın nitelikleri, kaybolduğu tarih, yer ve saat gibi tanımlayıcı bilgiler sorularak iadesi yapılıyor. Kıyafet, ayakkabı gibi yeni eşyalar ise bir yılın sonunda Kızılay'a bağışlanıyor. Kullanılmış giysi ya da gıda gibi bozulma ihtimali olanlar ise imha ediliyor.
Dayanıklı, kullanılabilecek ve kıymetli eşya, bulunduğu andan itibaren bir yıl saklanıp, bir yıl sonundan komisyon nezaretinde değerlendirmeleri yapıldıktan sonra açık arttırma ihale usulü ile satışa sunuluyor.

BULMAK İÇİN NE YAPMALI?

Otobüslerde unutulan ve duyarlı vatandaşlarca fark edilerek şoförlere veya hat amirliklerine teslim edilen eşyalar, İETT'nin Karaköy'de bulunan kayıp eşya bürosunda muhafaza altına alınıyor. Eşyasını unutan yolcular www.iett.gov.tr adresinden sorgulama yaparak ya da bizzat İETT'ye gelerek kaybettikleri eşyalara ulaşabiliyor.

YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...