Filistin Başbakanı Hamdallah'a "Gazze'yi ziyaret et" çağrısı

/ Kaynak: AA
Filistin Başbakanı Hamdallah'a "Gazze'yi ziyaret et" çağrısı

DÜNYA Haberleri  / AA

Halk Cephesi Siyasi Büro üyesi Mazhar: "Hamdallah'ı Gazze'yi ziyaret etmeye ve sorumluluklarını yerine getirmeye çağırıyoruz"

Gazze'deki Filistinli gruplar, Başbakan Rami el-Hamdallah'ın bölgeyi ziyaret etmesini istiyor.
Filistin Halk Kurtuluş Cephesi Siyasi Büro üyesi Cemil Mazhar, Beyt Hanun (Erez) Sınır Kapısı'nda düzenlediği basın toplantıda, "Hamdallah'ı Gazze'yi ziyaret etmeye ve sorumluluklarını yerine getirmeye çağırıyoruz" dedi.
Gazze'de ekonomik sıkıntılar ve zor şartların hüküm sürdüğünü dile getiren Mazhar, ulusal uzlaşı hükümetinden bu konudaki sorumluluklarını yerine getirmesini talep ettiklerini ifade etti.
Hükümetten Gazze'deki sınır kapılarının yönetimini teslim almasını, bakanlıkların çalışmalarını denetlemesini ve sorunları çözmesini beklediklerini aktaran Mazhar, Gazze Şeridi'ndeki grupların İsrail ablukasının son bulması için "büyük eylemler" başlatmaya hazırlandığını kaydetti.
Filistin Başbakanı Rami el-Hamdallah, dün "Gazze Şeridi'ndeki tüm sınır kapılarının yönetiminin teslim alınması"nı düzenlemek için Filistin Sivil İşler Başkanı Hüseyin eş-Şeyh başkanlığında bir komite oluşturmuştu.
Hamas ve Fetih hareketleri, 7 yıl aradan sonra 23 Nisan 2014'te milli mutabakat anlaşması imzalanmış ancak bunun ardından 2 Haziran'da kurulan ulusal uzlaşı hükümeti, Gazze Şeridi'ndeki görevlerini teslim almamıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...