Adnan Oktar eleştirir ama eleştirilemez

/ Kaynak: AA
Adnan Oktar eleştirir ama eleştirilemez

YAŞAM Haberleri  / AA

Karikatür sanatçısı Mehmet Düzenli'ye Adnan Oktar tarafından iki ayrı dava daha açıldı.

Çizimlerinde Adnan Oktar'a hakaret ettiği gerekçesiyle hapis yatan ve Denetimli Serbestlik Yasası kapsamında serbest bırakılan karikatür sanatçısı Mehmet Düzenli'ye Oktar tarafından biri hakaret, diğeri de tazminat olmak üzere iki ayrı dava daha açıldı.Çizimlerinde Adnan Oktar'a hakaret ettiği gerekçesiyle geçtiğimiz Nisan ayında Serik 2. Asliye Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen dava sonucunda 3 ay 3 gün hapis cezasına çarptırılan ve Serik'te yaşayan karikatür sanatçısı Mehmet Düzenli, yeniden mahkemeye çıkacak. nbsp;Alanya L Tipi Cezaevinden Denetimli Serbestlik Yasası uygulanarak tahliye edilen Düzenli'ye Oktar tarafından önceki karikatürler nedeniyle tazminat, yeni çizdiği 3 karikatür nedeniyle de hakaret davası açıldı.

Karikatürden 20 gün hapis yaptı

Düzenli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, televizyonda kanalları gezerken kanalların bir tanesinde Adnan Oktar'ın programını gördüğünü belirterek, yaptıklarının kendisine komik gelmesi üzerine onu çizmeye başladığını söyledi.
Çizimlerimde eleştiri yaptığını, doğru şeyleri dile getirdiğini iddia eden Düzenli, "Çizdikten bir süre sonra mahkeme celbi geldi. 8 defa beni mahkemeye verdi. İlk davalarım mahkeme tarafından takipsizlikle sonuçlandı. Sonuncusu mahkemeye intikal etti. Serik Sulh Ceza Mahkemesi'nde görüldü. İkinci celsede çizdiğim karikatürler hakaret içerikli olduğu gerekçesiyle 3 ay 3 gün hapis cezası verildi" diye konuştu.

5 yıl denetim altında bulunacağından cezasının paraya çevrilmesini istemeyen ve özgürce çizmeye devam edebilmek için hapse girmeyi tercih eden Düzenli, 20 gün hapis yattığını, daha sonra Denetimli Serbestlik Yasası uygulanarak tahliye edildiğini ve düşüncelerini karikatürlerde yansıttığı için ceza aldığını savundu.

"Her attığım adımı takip ediyorlar"

Düzenli, Adnan Oktar'ın kendisine ait televizyon kanalında yaptıklarının durum komedisi olduğunu savunarak, şöyle konuştu:
"Hapisten çıktından sonra tekrar Adnan Oktar'ın karikatürünü çizdim. Ama sadece 2-3 tane. Ceza aldığımdan dolayı karikatürlerimi önceki tarzda çizmiyorum. Daha dikkatli çiziyorum. Adnan Oktar da müritleri vasıtasıyla internet ortamında beni çok sıkı takip ediyor. Bunun da farkındayım. Her attığım adımı takip ediyorlar. Birçok facebook sayfamı da şikayetle kapattırdılar. Bu 3 karikatürden dolayı yine hakaret davası açtı. Bir de önceki karikatürlerim nedeniyle tazminat davası açtı."
Televizyonda siyasi konular hakkında yorum yapan, herkesi eleştiren Oktar'ı kendisinin eleştirme hakkı olduğunu vurgulayan Düzenli, karikatür çizmeye devam edeceğini ifade etti.


YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...