Fransa'da yaralılardan biri hayatını kaybetti

/ Kaynak: AA
Fransa'da yaralılardan biri hayatını kaybetti

DÜNYA Haberleri  / AA

Fransa'nın Nantes kentinde bir kişinin kamyoneti yayaların üzerine sürmesi sonucunda yaralananlardan biri hayatını kaybetti

Fransız basını, Fransa'nın denizaşırı toprakları Saint-Pierre'de bulunan Cumhurbaşkanı François Hollande'ın, Nantes'da, bir sürücünün kamyonetini Noel pazarında yayaların üzerine sürmesi sonucunda yaralanan 11 kişiden birinin bugün hayatını kaybettiğini söylediğini duyurdu.
Hollande, bugün gittiği Saint-Pierre'e varır varmaz yaptığı açıklamada, halka paniğe kapılmayın çağrısında bulunmuş ve son 3 gündür ülke olarak kötü günler geçirdiklerini ifade etmişti.
Nantes'a giden Başbakan Manuel Valls da Noel sezonu boyunca ülke çapında güvenlik önlemlerinin arttırılacağını açıklamıştı.
Nantes kentinde dün bir sürücü, kamyonunu Noel pazarındaki yayaların üzerine sürerek 11 kişinin yaralanmasına neden olmuştu. Olayın terör saldırısı olmadığı, sürücünün de alkollü olduğu ve psikolojik sorunları bulunduğu açıklanmıştı.
Haftasonu ise Joue-les-Tours kentinde bir kişi karakola girerek 3 polis memurunu yaralamış, ertesi gün de Dijon'da akli dengesi yerinde olmadığı öğrenilen bir kişi arabasını yayaların üzerine sürerek 2'si ağır 11 kişinin yaralanmasına neden olmuştu.
Bölge savcılıkları, üç olayın birbiriyle herhangi bir bağlantısı bulunmadığını, olayların terör saldırısı niteliği de taşımadığını belirtmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...