Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Tusk'a tebrik telefonu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Tusk'a tebrik telefonu

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Donald Tusk'u tebrik etti. Tusk ise paralel yapı operasyonu ilgili düşüncelerini dile getirdi.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarına göre, Erdoğan, Polonya eski Başbakanı Tusk'u telefonla arayarak söz konusu göreve başlaması vesilesiyle tebriklerini ve başarı dileklerini iletti. Bugün öğle saatlerinde gerçekleşen telefon görüşmesinde Erdoğan, Türkiye'nin AB'ye tam üyelik sürecinde ilerleme sağlama konusundaki kararlılığını hatırlatarak gelecek süreçte daha yakın işbirliğinden memnuniyet duyacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB Konseyi Başkanı'nı Türkiye'yi ziyarete davet etmesine mukabil, Tusk da Erdoğan'ı Brüksel'de görmekten memnuniyet duyacağını ifade etti.

AB Konseyi Başkanı Tusk'un da görüşmede, Türkiye'nin AB'ye tam üyeliğini hedefleyen müzakere süreciyle alakalı olarak 2015 yılında en azından bir faslın daha açılmasını umut ettiğine de değindiği bildirildi.

"TARAFSIZ VE ŞEFFAF BİR SÜREÇ" VURGUSU

Tusk, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada Türkiye'yi Suriyeli mültecilere kapısını açtığı için övdü ve ekledi:

"Son gözaltılar ve bu konuda tarafsız ve şeffaf bir sürecin önemi dahil, Türkiye'deki gelişmeleri de ele aldık."

Tusk ayrıca, "Yakın temas halinde kalma ve en kısa sürede bir araya gelme konusunda mutabık kaldık" ifadesini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...