CHP'de Güler ve Aygün Disiplin Kurulu'na sevk edildi

/ Kaynak: AA
CHP'de Güler ve Aygün Disiplin Kurulu'na sevk edildi

Politika Haberleri  / AA

CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler ile Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, "kınama" istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na (YDK) sevk edildi.

CHP'den, İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler ile Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün "kınama" istemiyle Yüksek Disiplin Kuruluna sevk edildiği bildirildi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, CHP genel merkezindeki Parti Meclisi (PM) Toplantısı'nın ardından yazılı açıklama yaptı.

nbsp;PM'de, Merkez Yönetim Kurulu raporu görüşüldükten sonra, seçim ve hukuk işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'ın "Üye Yazım Yönetmeliği ile Milletvekili Aday Saptama Yönetmeliği ve Yerel Seçimler Aday Saptama Yönetmeliği" hakkında bir sunum yaptığını belirten Koç, sunumdan sonra yönetmeliklerle ilgili önerilerin değerlendirildiğini ve oylanarak kabul edildiğini kaydetti.

Toplantıda, yönetmeliklerde yapılan değişiklikler sonucu, "internet yoluyla üye yapımına" ve mevcut ön seçim ve aday yoklama yöntemi muhafaza edilerek, aidat ödeyen üyelerin de oy kullanarak aday belirleyebilmesine ilişkin usullerin kabul edildiğini ifade eden Koç, sandık konulup, örgüt içi eğilim yoklaması yapılarak aday belirleme imkanı sağlanacağını bildirdi.

Tüzüğün 58'inci maddesindeki kotaya uygun olarak, toplam adayların en az yüzde 85'inin sandık konulmak suretiyle ön seçimle belirlenmesi ve genel merkezin saptayacağı adayların yüzde 15'i geçmeyeceği kuralının bulunduğunu hatırlatan Koç, bu kuralın nasıl uygulanacağının düzenlendiğini kaydetti.

Koç, CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler ve Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün "parti suçu oluşturan tutum ve davranışları" nedeniyle "kınama cezası" ile cezalandırılmak üzere, parti tüzüğünün 68'inci maddesi uyarınca, Yüksek Disiplin Kuruluna sevk edilmesi talebinin, gizli oylama yapılarak kabul edildiğini ifade etti.

Güler'den ilk değerlendirme

CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, Yüksek Disiplin Kurulu'na (YDK) sevkiyle ilgili, "Parti Meclisi cemaatle ittifak gibi bir durumu reddettiğini gösterdi. Böyle bir durumun ihtimalini bile kabul edilemez bulduğunu ilan etti" dedi.

Güler, CHP Parti Meclisi'nin kendisini "kınama" istemiyle YDK sevk etmesini değerlendirdi.

Kendisine sözlü ya da yazılı olarak hiçbir bildirim yapılmadığını belirten Güler, "Parti yönetimi yerel seçimde cemaatle ittifak yapıldığına ilişkin sözümün parti suçu olduğuna karar vermiş, bu kararı herkes gibi ben de hiç olmayacak bir yerden TBMM Genel Kurul kürsüsünden yapılan bir konuşmadan öğrendim" ifadesini kullandı.

Kararın iki bakımdan sevindirici olduğuna işaret eden Güler, şunları kaydetti:

"Birincisi, Parti Meclisi cemaatle ittifak gibi bir durumu reddettiğini gösterdi. Böyle bir durumun ihtimalini bile kabul edilemez bulduğunu ilan etti. Bundan sonra hiçbir biçimde cemaate kalkan olunamayacak demektir.

İkincisi, Süheyl Batum'un ihraç kararının tüzük ihlali olduğu kabul edilmiş oldu. Çünkü Batum'u Merkez Yönetim Kurulu (MYK) isteğiyle YDK ihraç etmişti. Bu durumda MYK ve YDK suç işlemiş durumda. Şimdi bu suçun nasıl ortadan kaldırılacağı üzerinde durmak gerekiyor. Aksi halde her iki organında yönetim yetkisi hukuk boşluğuna düşmüş demektir." nbsp; nbsp;

Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...