Apple Rusya'da satışa başladı ama...

Apple Rusya'da satışa başladı ama...

TEKNOLOJİ Haberleri

Ruble'deki büyük kayıp nedeniyle Rusya'da satışı durduran Apple yeniden satış yapmaya başladı ancak bir farkla

Apple ekonomik olarak sıkıntıda olduğu için kısa bir süre önce Rusya' da ki satışlarını durdurmuştu. Bugün itibari ile tekrar satışlarına başladı. Ancak bu seferde fiyatlara zam yapıldı. Zam %35 oranında. Ekonomide ki dalgalanmalar teknoloji pazarını da büyük ölçüde etkiliyor. Rusya'da ki ekonomik bunalım yüzünden Apple satışlarını Rusya için durdurmuştu. Bu durdurma işlemi sadece birkaç gün sürdü ve Apple tekrardan satışa çıkarıldı. Apple kaliteli ürünler piyasaya sürüyor ve bu sebepten ürünlerinin fiyatı pahalı. Bu sebepten Rusya'da ki ekonomik kriz de Apple'ın satışlarını durdurmasından ötürü fiyatlarına yüksek oranda zaman getirildi.

Apple ürünleri Rusya'nın tamamında %35 zam aldı. Bu zamanda Apple ürünlerini zamlı fiyatı ile almak oldukça mantıksız olacaktır. Örneğin satışlar durdurulmadan İphone 6 16 GB 39.900 ruble satış fiyatı vardı zam olduktan sonra ise satış fiyatı 53.990 ruble oldu. iPhone 5C fiyatı ise 29.900 Ruble ve bu fiyat oldukça dikkat çekiyor. En pahalı modeli ise 128 GB kapasitesi olan iPhone 6 Plus 79.900 ruble. Şu sıralar Rusya'da en çok iPhone 6 Plus satılacak gibi duruyor ancak bu fiyatlarla almak baya pahalıya patlayacağından zam oranının düşmesini beklemek daha mantıklı olacaktır.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...