Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

65 yaş minibüsten döndü

65 yaş minibüsten döndü

Ekonomi Haberleri

Bakan Ayşenur İslam, "Ücretsiz ve indirimli taşıma, toplu taşıma hizmetlerinde geçerli. Minibüslerde değil" açıklamasında bulundu.

Yaşı 65'i geçmiş olanlara sağlanan 'toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz yararlanma' hakkı, tartışmalara sebep oluyor. Özel halk otobüsleri, "Yolcularımızın yüzde 20'si 65 yaş ve benzeri ücretsiz kartı olanlar. Zarardayız. Bize destek olunmalı" derken, yaşlılar da kendilerine verilen hakkı kullanırken sıkıntı yaşıyor. CHP Milletvekili Haydar Akar, Kocaeli'nde yaşanan bir sıkıntıyı Meclis'e taşıdı ve "65 yaş üstü vatandaşlar, belediyelere ait toplu taşıma araçlarının yanı sıra minibüslerden de ücretsiz faydalanabilir mi" diye sordu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam da "Ücretsiz ve indirimli seyahat hakkı, şehir içi ulaşımda geçerli. Karada ve denizde taksi, taksi dolmuş, dolmuşlarla turistik ve servis amaçlı araçlar, ücretsiz kullanım hakkına dahil değil" diyerek minibüslerin ücretsiz yolcu taşıma yükümlülüğü bulunmadığını ifade etti. nbsp;
Damla Peker ANKARA



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...