Türkiye üniversitelerinden mezun Filistinliler Ramallah'ta buluştu

/ Kaynak: AA
Türkiye üniversitelerinden mezun Filistinliler Ramallah'ta buluştu

DÜNYA Haberleri  / AA

Türkiye'deki üniversitelerden mezun 150 Filistinli, Türkiye'nin Kudüs Başkonsolosluğu'nun Batı Şeria'nın Ramallah şehrinde düzenlediği yemekte bir

Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinden mezun olduktan sonra ülkelerine dönerek çalışma hayatına atılan Filistinliler, Türkiye'nin Kudüs Başkonsolosluğu'na bağlı Kültür Bölümü'nün Ramallah'ta verdiği yemekte bir araya geldi.
Ramallah Mövenpick Otel'de düzenlenen yemekte konuşan Türkiye'nin Kudüs Başkonsolosu Büyükelçi Mustafa Sarnıç, Türkiye ile Filistin arasındaki köklü bağlara işaret ederek, "Özellikle temmuz ve ağustos aylarında Gazze'de yaşanan insanlık dramı karşısında Türk kurumları özverili çalışmalarıyla çok önemli başarılara imza atmışlardır" dedi.
"Hükumetimizin, gücünü Türk halkının vicdanından alan Filistin politikası sağlamdır, ilkelidir ve gerçekçidir" diyen Sarnıç, şunları kaydetti:
"Filistin sorununa, başkenti Doğu Kudüs olacak biçimde, güvenli sınırlarda, hakkaniyete dayalı iki devletli bir çözüm bulunmasını istiyoruz. Mevcut statüko ile daha fazla gidilemeyeceği ortadadır. Her iki senede bir savaş bu toprakların kaderi olmamalıdır."
Uluslararası vicdanın yarım asırdır süren "işgalin" yükünü artık taşıyamadığını vurgulayan Sarnıç, "Tüm İslam dünyasının üçüncü kutsal mabedi Mescid-i Aksa'nın kutsiyetine yönelik mütecaviz tutum ve davranışları asla kabul edemeyiz. Gazze'ye uygulanan her türlü seyahat kısıtlaması kaldırılmalı. Tam bir tecrit hayatı yaşayan Gazze halkı normal bir insanın hakkı olan her türlü hak ve özgürlüğe sahip olmalıdır" diye konuştu.
Filistin Türkiye Dostluk Derneği Başkanı Muhammed Cevheri de AA muhabirine yaptığı açıklamada, yüzlerce Filistinli gencin Türkiye'de eğitim gördüğüne dikkati çekerek, "Bundan dolayı Türk hükumetine şükranlarımızı sunuyoruz. Bazı Arap ülkeleri bize üniversite kapılarını kapatırken, Türkiye açmıştı. Türkiye'de okuyan bu gençler şimdi önemli noktalara geldiler" değerlendirmesinde bulundu.
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olan ve halen Filistin Sağlık Bakanlığı'nda Kudüs Sağlık Müdürü görevini yürüten Dr. Samir Asad da "Türkiye hep aklımızda, sık sık Türkiye'ye gidiyoruz, Türkiye'yi çok seviyoruz. Özellikle Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'na bizleri unutmadıkları için minnettarız" dedi.
Türkiye'de okuyan, Filistin'in Nablus şehrinde görevli üroloji uzmanı Dr. Mahmud Mustafa da "Türkiye'de okudum, Türkiye'de doktorluk yaptım, Türkiye'de evlendim, eşim de Türk. Türkiye'den hiç kopmadım, kopamam orası benim de ülkem" diye konuştu.
Ramallah Birzeyt Üniversitesi araştırma bölümü müdürü Bial Amous da gece nedeniyle Türkiye mezunlarıyla buluşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Türkiye'den mezun olduk, Türkiye bize okumak için kapılarını açtı. Türkiye'yi hep sevdik ve seveceğiz" ifadesini kullandı.
Başkonsolosluk Kültür Bölümü sorumlusu Sedat Yılmaz ise bundan sonraki toplantılarda yeni mezun olan Filistinlilerin de aralarına katılımlarıyla konsolosluk çatısı altında farklı etkinliklerle bu birlikteliğin devam edeceğini aktardı.
Türkiye üniversitelerinden mezun Filistinliler, gecenin sonunda Büyükelçi Sarnıç ile toplu hatıra fotoğrafı çektirdi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...