Anayasa Mahkemesi'nden iki partiye logo yasağı

/ Kaynak: İHA
Anayasa Mahkemesi'nden iki partiye logo yasağı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Anayasa Mahkemesi "kırat" ambleminin Demokrat Parti tarafından kullanılmasına karar verdi.

Anayasa Mahkemesi Doğru Yol Partisi ile Muhafazakar Yükseliş Partisi tarafından parti amblemlerinde kırat logosunun kullanılmasını yasakladı. Anayasa Mahkemesi, Demokrat Partinin "Doğru Yol Partisi'nin (DYP) isim, amblem ve rumuzunun iltibasa yol açtığı gerekçesiyle hükümsüzlüğüne ve siyasi partiler sicilinden terki ile Muhafazakar Yükseliş Partisinin (MYP) kırat logosunu kullandığı ve bu durumun iltibasa yol açtığı gerekçesiyle söz konusu partinin ambleminin hükümsüzlüğüne ve siyasi partiler sicilinden terkini" talep eden başvurusunu karara bağladı.
'KIRAT' LOGOSUNU SADECE DP KULLANABİLECEK
nbsp;Anayasa Mahkemesi ise oy çokluğu ile aldığı karar da, "Demokrat Parti tarafından kullanılan parti ambleminin, daha sonra kurulan bir pati olan Doğru yol Partisi tarafından da karışıklığa yol açacak derecede benzer bir şekilde kullanılmasının karıştırılmaya ve seçmeni yanıltmaya elverişli olduğu ve bu nedenle amblemin hükümsüzlüğüne ve siyasi partiler sicilinden terkine" karar verdi. Anayasa Mahkemesi, Doğru Yol Partisi'nin kapatılması talebini ise oy birliği ile reddetti.
Anayasa nbsp;Mahkemesi Muhafazakar Yükseliş Partisi ile ilgili şikayet için nbsp;aldığı karar da ise, "Muhafazakar Yükseliş Partisinin 'Dünya üzerinde yüzünü hilale dönük şekilde iki ayağı üzerine şaha kalkmış beyaz at" amblemini de seçmeni yanıltmaya elverişli olduğu gerekçesiyle hükümsüzlüğüne ve siyasi partiler sicilinden kaldırılmasını oy çokluğu ile kararlaştırdı.


GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...