Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türk televizyonlarında bir ilk: Filinta dizisi

Türk televizyonlarında bir ilk: Filinta dizisi

MAGAZİN Haberleri

TRT 1 ekranlarında yayınlanan Filinta dizisi hızlı başladı. Dizinin en önemli özelliği ilk defa bir Osmanlı polisiye dizisinin yapılmış olması.

TRT'nin merakla beklenen yeni dizisi Filinta, ilk bölümüyle izleyiciyle buluştu. "Bir Osmanlı Polisiyesi" sloganıyla yola çıkan dizide, polis teşkilatı başta olmak üzere Osmanlı'nın çeşitli kademelerine sızmış yabancı istihbarat güçleriyle mücadale ile o dönemde İstanbul'da yaşanan olayları konu alıyor.

Yönetmenliğini Kudret Sabancı'nın yaptığı, başrollerinde Serhat Tutumluer, (Boris Zaharyas), Mehmet Özgür(Kadı Gıyaseddin Hatemi), Onur Tuna (Filinta Mustafa), Naz Elmas(Azize), Damla Aslanalp(Lara Zaharyas) gibi isimlerin olduğu dizi, ilk bölümüyle, Diriliş-Ertuğrul'dan sonra ikinci iddialı dönem dizisi olduğunu kanıtladı.
Türk televizyonlarında bir ilk: Filinta dizisi
FİLİNTA DİZİSİNİN KONUSU
Yer adlarının ekrana Osmanlıca olarak yazıldığı Filinta, Galata Kadısı Gıyasettin Hatemi ve onun yetiştirdiği Galata Amiri Filinta Mustafa ekseninle geçmektedir. Filinta Mustafa, İstanbul'dan Rumeli'ye kaçak silah sevkiyatı yapan ve o bölgedeki ayrılıkçı unsurlara destek olan gizli çetenin peşine düşer. Kendisi gibi yetim olan ve en yakın arkadaşı Zabit Ali ile birlikte, ölüme yürüyen Filinta Mustafa büyük bir kumpasın ağına düşecektir.

ALİ ÖLÜR MUSTAFA HAPSE GİRER
Kendileri gibi zabit olan arkadaşlarının oyunuyla, kumpasın kurulduğu bölgeye giden Mustafa, girdikleri depoda tuzağa düşürülür. Meydana gelen patlama Zabit Ali ölür, Mustafa ise iftiraya uğrar ve hapse atılır. Padişah, Mustafa'nın yargılanacağı dava için Kadı Gıyasettin Hatemi'yi hakim olarak atar. Tüm deliller Mustafa'nın aleyhinedir. Para ile tutulan tanıklar Mustafa'nın aleyhine şahitlik yapar ve Kadı Gıyasettin Hatemi istemeyerek, ölüm cezası verir.

GIYASETTİN HATEMİ HUZURA ÇIKAR
Aldığı karar karşısında vicdanı susmayan Kadı, Padişah'ın huzuruna çıkar. Şehzadeliği döneminde hocalığını yürüttüğü Padişah'tan Mustafa'nın cezasının bir yıllığına ertelenmesini ve bu süre içerisinde de suçsuzluğunu kanıtlaması için göreve iade edilmesini ister.

MUSTAFA AFFEDİLİR AMA...
Padişah, Kadı'nın da isteğiyle Mustafa'yı affeder. İstanbul'un üzerindeki kirli eller ise Mustafa'yı sağ bırakmamaya yeminlidir. Zindandaki işbirlikçilerinden Mustafa'nın öldürülmesini ister.

Türk televizyonlarında bir ilk: Filinta dizisi
##tgvideo##

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...