Galatasaray'ın yıldızı en iyi yerli golcülere aday

Galatasaray'ın yıldızı en iyi yerli golcülere aday

SPOR Haberleri

Galatasaray'ın yıldızı Burak yılmaz, Avrupa'nın en yerli golcü oyuncuları arasında gösterildi. Sarı kırmızılıların en golcü ismi Yılmaz, zirveye çok yakın

Galatasaray gibi sezona pek de iyi başlayamayan isimlerin başında gelen Burak Yılmaz, Hamza Hamzaoğlu'nun sarı-kırmızılı takımın başına geçmesiyle her geçen gün formunu yükseltiyor. Saha içerisindeki performansı yükselen Burak Yılmaz, artık gol yollarında da eski günlerine döndü.


Spor Toto Süper Lig'de ilk 10 hafta sadece 4 golü bulunan Burak Yılmaz, Hamzaoğlu'nun görevde olduğu 4 hafta içerisinde attığı 6 golle bir anda gol sayısını 10'a yükseltti. Burak Yılmaz, attığı bu 10 golle Avrupa'nın en iyi yerel golcüleri arasına da girmeyi başardı. Avrupa'nın 5 büyük liginde Burak Yılmaz'ı geride bırakan sadece birkaç isim var.
Galatasaray'ın yıldızı en iyi yerli golcülere aday

TÜRKİYE'DE İLK 5'TE TEK TÜRK
Galatasaray'ın golcü oyuncusu, yabancı golcülerin daha ön plana çıktığı Spor Toto Süper Lig'de en golcü 5 isim arasında yer alan tek Türk oyuncu olarak dikkat çekiyor. Burak Yılmaz attığı 10 golle Gekas'ın ardından Süper Lig'in en golcü oyuncusu olurken, Burak'tan sonra en çok gol atabilen Türk oyuncu Başakşehir formasıyla 7 golü bulunan Semih Şentürk oldu.


AVRUPA'DA DA EN İYİ 3'TE
Burak Yılmaz, Hamzaoğlu'nun gelişiyle gösterdiği başarılı performansıyla Avrupa'nın en büyük 5 ligi arasında da en fazla gol atabilen ulusal oyuncular arasında kendine yer buldu. Ligue 1, Serie A, Premier League, Bundesliga ve La Liga'da en fazla gol atan isimlerin büyük kısmı yabancı oyunculardan oluşuyor. Kendi ülkesinde forma giyip, gol krallığı mücadelesi veren isimler arasında ise Almanya'dan Meier, Fransa'dan Gignac ve Lacazette'den sonra, Galatasaray'ın golcü oyuncusu Burak Yılmaz geliyor. Alman golcü Meier Bundesliga'da 13 gol atarken, nbsp;Ligue 1'de Fransız golcüler Lacazette 15, Gignac 12 gol atma başarısı gösterdi. Bu 3 ismin ardından 10 gollü Burak Yılmaz geliyor.


Avrupa'nın en golcü isimleri (Yabancılar dahil) :
25 gol, Ronaldo (Portekiz)
15 gol, Messi (Arjantin)
15 gol, Lacazette (Fransa)
14 gol, Agüero (Arjantin)


Avrupa'nın en golcü isimleri (Yabancılar hariç) :
13 gol, Meier (Almanya)
15 gol, Lacazette (Fransa)
12 gol, Gignac (Fransa)
10 gol, Burak Yılmaz (Türkiye)


LA LIGA VE PREMIER LEAGUE'DE YEREL GOLCÜ ÇIKMIYOR
Burak Yılmaz'ın ulusal golcüler arasında ön sıralarda yer aldığı listenin en dikkat çeken noktalarından biri ise La Liga ve Prmier League'deki golcülerin büyük kesiminin yabancı isimlerden oluşması… La Liga'da en fazla gol atan 10 oyuncu arasında tek İspanyol isim Espanyol formasıyla 7 golü bulunan Sergio Garcia oldu. Premier League'de de aslında durum pek farklı değil. Premier League'de en çok gol atan 10 isim arasında sadece 2 İngiliz oyuncu yer alıyor. Bu isimler, QPR formasıyla 11 gol atan Charlie Austin ve WBA takımında 7 gol atan Berahino…


Süper Lig'in en golcü isimleri:
11 gol, Gekas (Yunanistan)
10 gol, Burak Yılmaz (Türkiye)
8 gol, Demba Ba (Senegal)


Premier League'in en golcü isimleri:
14 gol, Agüero (Arjantin)
12 gol, Diego Costa (İspanya)
11 Gol, Charlie Austin (İngiliz)


Bundesliga'nın en golcü isimleri:
13 gol, Meier (Almanya)
10 gol, Robben (Hollanda)
9 gol, Moting (Kamerun)


Ligue 1'in en golcü isimleri:
15 gol, Lacazette (Fransa)
12 gol, Gignac (Fransa)
11 gol, Ibrahimovic (İsveç)


Seire A'nın en golcü isimleri:
10 gol, Tevez (Arjantin)
8 gol, Di Natale (İtalya)
8 gol, Menez (Fransa) nbsp;


La Liga'nın en golcü isimleri:
25 gol, Ronaldo (Portekiz)
15 gol, Messi (Arjantin)
11 gol, Neymar (Brezilya)ü


SPORX
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...