Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Başbakan Davutoğlu'ndan bir ilk

/ Kaynak: İHA
Başbakan Davutoğlu'ndan bir ilk

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Tarihi Selimiye Arasta Çarşısı'nda bir ilke imza attı.

Başbakan Davutoğlu, Osmanlı kültür ve geleneğinden günümüze yansıyan esnaf duası geleneğini 30 yıl aradan sonra ilk kez Tarihi Selimiye Arasta Çarşısı'nda bulunan esnafla birlikte yaptı. Başbakan Davutoğlu, okunan dua sonrası yaptığı konuşmada, Edirne'nin kendilerine evladı fatihanın, Rumeli fatihlerinin emaneti olduğunu belirterek, "Bu sabah Edirne'yi ziyaret ettiğimde bu güzel dua ile başlamak istedik. Bu güzel dua bir insaniyet dersidir. Hem kanaatkarlığı hem ahlakı hem de ahi evrandan bu yana gelen o güzel hasretleri sürdürme iradesidir. Aynı geleneği Türkiye'nin her yerinde Kırşehir'de ahievran diyarında da gördük. Dün Üsküp'teydik orada da bu gelenek vardı. Biz Anadolu topraklarından Rumeli topraklarına güzel mimari eserler ki şaheseri Selimiye'dir. Bu güzel geleneği ifşa ettiğimiz gibi aslında çok derin bir ahlakı ve irfanı da bu topraklarda bir fidan gibi diktik. O ahlak ve irfan büyüdükçe bir çınar haline geldikçe bir cihan devletinin çınar sembolü oldu. O ahlak ve irfan sebebiyledir ki bu güzel duayı eden Edirneliler, Edirne muhasır altında düştüğünde de o duayı hiç kesmediler. Dillerinde dua, yüreklerinde iman aylarca düşmana, açlığa, susuzluğa karşı direndiler ama Edirne'yi teslim etmediler. Biz Edirne'nin maneviyatına, ruhuna aşığız" dedi.


"EDİRNE'DEN ÖĞRENECEĞİMİZ ÇOK DERS VAR"


Her fırsatta Edirne'den öğrenilmesi gereken birçok dersin olduğunu dile getiren Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Öğreneceğimiz çok ders olduğunun bilincinde, hep Edirne'nin, Selimiye'nin önünde tam bir mahviyet ve tevazu içinde olmak durumundayız. Esnafımızın bu güzel duası aslında başlı başına bize bir ders veriyor. Bir milletin millet olma hasretini sürdürülen geleneklerle baki olabileceğini bize açık bir şekilde gösteriyor. Selimiye'nin huzurunda bütün esnaf kardeşlerimize hayırlı işler diliyorum" diye konuştu.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...