Başbakan'dan Kılıçdaroğlu'na Şişli göndermesi

Başbakan'dan Kılıçdaroğlu'na Şişli göndermesi

Politika Haberleri

Edirne'de genişletilmiş il başkanları toplantısında konuşan Başbakan Kılıçdaroğlu'nun eleştirilerine Şişli'de yaşanan gerilim üzerinden cevap verdi.

İşte o konuşmadan satır başları
Edirne Üsküp'ün, Saraybosna'nın müjdecisidir, öncesidir. Edirne İstanbul'un fetihten önceki bir temsilidir. Edirne batıdan doğuya İstanbul'a gelen her kervanın, her alimin bir süre durduğu bir şehirdir.Geçen geldiğimde söylemiştim Edirne bir baş şehirdir. Başşehirler için baş verilmiştir, şehit verilmiştir. Edirne hep şehri mukaddestti ve hep öyle kalacak. Selimiye dışarıdan baktığınızda uyumu ile simetrisi ile, içerisine girdiğinde ruhaniyet ve ahengin bir araya gelmesidir. nbsp;Eğer Hz. peygamberin huzuruna çıkılabilse yanında ne getirdin? diye sorarsa Selimiye'yi getirdim denebilecek bir eserdir Selimiye. Onun için biz Edirne'deyiz. Kim Şanlıurfa'yı Edirne'den ayırabilir? Kim Peygamberler şehrinden Edirne'yi ayırabilir?
"HER EVE TÜRKÇE SÖZLÜK VE KUR'AN"
İşte bugün Hakkariden, Muğla'dan bütün milletvekillerimiz Edirne'de Bu ülkenin ötesindeki tarihi mirasa sahip çıkmakta kararlıyız. Üsküp ile Edirne'yi bu yüzden ard arda ziyarete geldik. nbsp;Edirne'den bir kez daha haykırıyoruz, bu ülkenin doğusu batısı, kuzeyi güneyi tek bir kültürün medeniyetin eseridir ve bölünemez.Biz Üsküp'te her eve Kur'an-ı Kerim ve Türkçe sözlük göndereceğiz. Bu müjdeyi dün Makedonya başbakanı ve cumhurbaşkanıyla birlikte verdik. nbsp;
"EDİRNE'YE MÜJDELERLE GELDİK"
Edirne'ye bazı müjdelerle geldik. Edirne hızlı tren projesi yapılıyor. Hızlı tren mutlaka gerçekleşecek. Edirne'yi önce İstanbul'a, sonra Avrupa'nın içlerine kadar bağlayacağız. Edirne'miz tarihi nbsp;ve köprüleri ile meşhurdur. Edirne'nin bütün köprüleri aydınlatılacak. Edirne ışıl ışıl parlayan bir kültür kenti olacak.400 yataklı devlet hastanesi hazırlanıyor bu da Edirne'ye bir hediyemiz.Daha sonra da inşallah havalimanı ile kavuşturacağız Edirne'yi.
Edirne'ye başka müjdelerimiz de var...
-Tarihi Kırkpınar güreşlerinin yapıldığı stadyum yeniden inşa edilecek. Kırkpınar' la ilgili olarak MEB buraya bir spor lisesi açacak.
-Bir gençlik merkezi kuracağız. Edirne kültür ve turizm bölgesi ilan edilecek. Bütün tarihi eserlerimiz restore edilecek.
-Kültür merkezi kurulacak, kültür ve konferans salonu kuracağız. Toplantı yapmak isteyenler en gelişmiş imkanlarla toplantılarını yapabilecek. nbsp;
-Roman kardeşlerimize de önemli bir çaba içerisindeyiz.Şubat ayı içerisinde Roman kardeşlerimizle çok geniş katılımlı bir toplantıda bir araya geleceğiz.
"KAPILARIMIZI DUA İLE AÇALIM"
Edirneli Edirneli olmaktan gurur duymalıdır. Akademisyen olarak bir çok kez Edirne'ye geldiğimde Ahilik geleneğinin devam etmesi çok güzel bir gelenektir. Bugün çarşılarımızı ziyaret ettik Ahievrana atıflarda bulundular. Edirne'de şimdi Ahievran geleneğinden gelen dualarla açılan bu rısk kapılarını sabah duayla kapılarını açılıyorsa bizde bu geleneği yaşamımıza yerleştirelim.
"BELEDİYE BAŞKANLARINA MÜJDE"
Büyükşehir belediyesi yasasının çıkması üzerine bazı sorunları aşmak için bazı çalışmalara başlatmıştık. Büyükşehir olmayan illerimizin başkanları ile görüşmüştük.Bir komite oluşturduk. Büyükşehirlerimize bağlı kuruluşlara gönderilen bütçeden 6 ay boyunca kesinti yapılmamasına karar verdik.Parti ayrımı yapılmadan gerçekleştiriyoruz bunu.Umarız diğer belediyeler de bunu verimli bir şekilde kullanırlar. Bu bütün başkanların isteğiydi. hepsine hayırlı uğurlu olsun.
"KAMU DÜZENİNDEN TAVİZ VERMEYECEĞİZ"
930 ilçemizde kongrelerimiz tamamladık. Yeni başkanlarımıza ben buradan bir kez daha başarılar diliyorum. Gördüğüm bir husus var hamd olsun AK Parti kadroları ilk günkü gibi dimdik ayakta. Halk AK Parti davasını benimsedi ve bu kadrolarla yola devam etmek istiyor.6-7 ekim olaylarından biz iki sonuç çıkardık. Bir, hiç bir şekilde kamu düzeninden taviza verilmez. Kamu düzeni tam anlamıyla tesis edilmişti ve korunmaya devam edecektir.Edirne'de nasıl sabah dükkanlarını açarken duayla başlarına bir şey gelmeyeceklerini düşünüyorlarsa Hakkari'deki vatandaşımızda bu düşünceye sahip olacak. Bir korku gözetmeden açacak dükkanlarını.Balkan harbinde omuz omuza çarpışmış olanlar ve onların torunları nasıl geçmişte beraberse gelecekte de öyle beraber olacaktır. Çözüm süreci aramıza fitne sokmak isteyenlere en iyi cevaptır.
"BİZİM İÇİN MESAİ KAVRAMI YOK"
İkinci önemli husus, ekonomi alanında yaptığımız reformlardır. Türkiye G20 başkanlığını aldı. Ülkemiz dünyanın en güçlü 20 ülkesinin başkanlığını yapacak.Türkiye'nin son 250 yıllık iktisat tarihinde son 10 yıldaki gibi bir atılım yaşanmamıştır.Gelecek nesillerin onurla ayakta durabilmesi için bizim durmadan onurla çalışmamız gerekiyor. Bizde mesai kavramı yoktur.Diğer ülkeler ile aradaki açığı başka türlü kapatamayız.
"KILIÇDAROĞLU BU NASIL YALNIZLIKTIR?"
Hani birileri Türkiye yalnızlaşıyor diyenlere diyoruz. Papa, Putin dünyadaki bir çok lider Türkiye'deydi. Katar Emiri geldi. Saydıkça arkası geliyor. Dün Makedonya'daydım nbsp;Yunanistanı ziyarete gittim. Yarın da Irak başbakanı Türkiye'ye gelecek. Bakanlarımızın ziyaretlerini söylemiyorum bile... Kendisi başkanlarına söz geçiremediği için bizi yanlız zannediyor. Kılıçdaroğlu bu nasıl yalnızlıktır? Sen aynaya baktığında yalnızsın...Eğer düşmanın yanında duracaksak yalnız dimdik olmayı tercih ederiz.
"BARİ ŞİŞLİ KADAR DÜŞÜN"
Eğer düşmanın yanında duracaksak yalnız dimdik olmayı tercih ederiz. Dünya kadar düşün demiyorum sana Kılıçdaroğlu bari Şişli kadar düşün! Şişli hanedanlık gibi bir kurum kurulmuş. Bunu biz söylemedik bizim ağzımızdan böyle bir şey duydunuz mu? Ama bizden hiçbir zaman yalan söz duyamazsınız. Geçenlerde Kılıçdaroğlu demişti ki: Biz nasıl büyük şehri idare edebiliyorsak Türkiye'yi de öyle idare ederiz demişti. Eğer böyle idare edecekse Allah korusun.Biz yeni Türkiye derken Edirne gibi onurlu şehirden onurlu ülkeden bahsediyoruz. G-20 başkanı olarak güçlü bir ekonomiden Güçlü bir Tükiye'den bahsediyoruz. Yeni milletin istikbaliden, istiklalinden bahsediyoruz. nbsp;





UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...